Gwendolyn Rutten op 22 mei bij haar afscheid als voorzitter van Open Vld, achter haar staat opvolger Egbert Lachaert. Foto rechts: HLN-analist Carl Devos (UGent).
Volledig scherm
Gwendolyn Rutten op 22 mei bij haar afscheid als voorzitter van Open Vld, achter haar staat opvolger Egbert Lachaert. Foto rechts: HLN-analist Carl Devos (UGent). © belga - VTM NIEUWS

Carl Devos: “Rutten bemoeilijkt met haar uitspraak danig het werk van haar opvolger Lachaert”

Gwendolyn Ruttens uitspraak over N-VA die Vlaams Belang mee aan boord wou halen voor de vorming van een Vlaamse regering in 2019, bemoeilijkt danig het werk van Egbert Lachaert, haar opvolger als partijvoorzitter van Open Vld. Dat stelt politicoloog en HLN-analist Carl Devos (UGent). Lachaert probeert een federale regering op touw te zetten waar N-VA deel van uitmaakt.

201 reacties

 • Tom Faes

  12 maanden geleden
  Is het dan zo abnormaal dat men tegenwoordig eerlijk is ? Mogen wij de waarheid niet weten? Is de nva achterkamerpolitiek dan zo netjes? Ik zou zeggen een pluim voor Gwendolyn. Bart De Wever kan beter zijn gras afrijden dan politiek bedrijven.
 • Pé Gevers

  12 maanden geleden
  In de afspraak met Rutten , Van Cauwelaert en Zinzen was het duidelijk dat Zinzen een rasechte anti-N-VA is. Zinzen is een pure Belgisist en sch... op alles wat Vlaams is. Maar vooral hij gaf het platform en de morele steun zodat Rutten, onder de gordel, kon uithalen naar N-VA. Het was duidelijk dat het een afgesproken spel was. Met Van Cauwelaert was toch een politiek analist aan het woord die wel veel inzicht heeft.
 • Gino Denil

  12 maanden geleden
  Velen zijn kort van geheugen. Men onderhandelt niet wekenlang met een partij voor de grap. Dus heeft Rutten waarschijnlijk gewoon gelijk. En als blauwe doener praat ze eerst en denkt daarna. Dat is dan tenminste toch transparant voor de kiezer.
 • sabrina de wulf

  12 maanden geleden
  dat ze maar rap vertrekt zo iemand in de regering liever niet
 • Elle Devee

  12 maanden geleden
  Mevrouw Rutten toon hiermee heel duidelijk hoe klein ze is. Heel laag bij de grond politieke spelletjes terwijl ze de hele tijd beweert dat zij daar niet aan meedoet. Ze zou zich beter heel koest houden. Zelfs binnen haar eigen partij heeft ze geen vertrouwen meer.