Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Carl Devos over 1 jaar Vivaldi: "Vrijheden werden eerder een hindernis voor bestuurders dan een bescherming van bestuurden”

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl

16 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Het ritueel verbranden van hun partijprogramma in ruil voor de post van Eerste Minister was voor De Croo het belangrijkste, Eerste minister spelen ontbrak nog aan zijn palmares.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  De paars-groene belastingtsunami De groene energieminister Tinne van der Straeten weigert op haar beurt elk rechtstreeks tv-debat met energiespecialisten van andere partijen. Bovendien doet ze er met haar oogkleppenbeleid rond de kerncentrales alles aan om het licht voor ons allen straks uit te doen.
 • Gino SINNESAEL

  2 maanden geleden
  Deze regering, die steeds de mond vol heeft van 'vrijheid', heeft beslist het coronavaccin niet te verplichten. Dus is het een vrije keuze. Dat de premier dan de niet-gevaccineerden (inclusief zij die dat om medische redenen miet mogen!) openlijk schoffeert, is niet enkel een aanfluiting van de Grondwet, maar ook ... een mooi? staaltje van leiderschap (mensen verbinden), staatsmanschap, en het belang men hecht aan de vooropgestelde 'visie, missie en waarden'!
 • guy VAN PARIJS

  2 maanden geleden
  Guy Vanparijs Een regering gedomineerd door de PS en Groen Ecolo .Als je de dwaze voorstellen ziet ivm pensioen na 10 jaar,als je geen goesting hebt om nog te werkengeef je uw ontslag en kunt stempelen,bouwen, gascentrales bouwen die veel geld kosten en veelCO2 uitstoten alleen om fundamentalistische ideeen ,dierenrechten in de grondwet ,Wallonie die weer extra geld van de vlamingen vraagt ::wie betaalt:de brave vlaming die normaal meer dan 2000 euro minder belastingen per jaar zou betalen
 • Pieter Colen

  2 maanden geleden
  Echt mr bervoets? Is energie betaalbaar geworden? Is het minimumpensioen opgetrokken? Is de koopkracht gestegen? Hebben ze mensen verbonden? Neen, integendeel, ze heeft de samenleving nog meer gepolariseerd. Is de kloof tussen rijk en arm kleiner geworden? Had je september vorig jaar in moderna (vaccins) belegd, dan vreet je nu kaviaar met champagne. 50€ vorig jaar september, begin september dit jaar 450€. IT is only about the money.
 1. LIVE. Premier De Croo: "Herfstgolf zwaarder dan we hadden ingeschat” - Mondmaskerplicht vanaf 6 jaar en een week vroeger kerstvakantie
  Play

  LIVE. Premier De Croo: "Herfstgolf zwaarder dan we hadden ingeschat” - Mondmasker­plicht vanaf 6 jaar en een week vroeger kerstvakan­tie

  Vandaag komt het Overlegcomité om 9 uur samen. De vergadering komt na een oproep van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die vooral zijn pijlen richt op maatregelen rond binnenactiviteiten. Intussen maakt de wereld zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Bijna heel Europa kleurt bovendien rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.