Premier Alexander De Croo (Open Vld)
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) © Photo News

Carl Devos: Open Vld moet zich heruitvinden of ze wordt een appendix

De Nederlandse liberale premier laat weten dat hun kerncentrale — met een al langere levensduur dan de Belgische — nog langer openblijft. En er twee nieuwe moeten komen, 40 kilometer van Gent en 50 van Antwerpen. Diezelfde dag moet Open Vld toekijken hoe Hilde Crevits uitpakt met de gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen. Beslissingen die ze liever zelf had genomen. Open Vld beleeft moeilijke tijden. In de laatste peiling laat ze enkel PVDA en Groen achter zich. Slechts één op de drie Belgen heeft vertrouwen in de regering die ze leidt.

68 reacties

 • eli bosch

  3 maanden geleden
  Vandergucht en Verhofstadt hadden het al voor een deel verknoeid, daarna heeft Gwennie het verergerd met ons Sihame als bouquet. Maar Decroo heeft het de doodsteek gegeven? Zelfs lokaal is het voor mij finaal gedaan met Open VLD met stropeet Declercq in Gent. Gelukkig zijn er nog alternatieve voor rechtsgezinde kiezers....
 • Ferdinand Nuyts

  3 maanden geleden
  Fils a papa mag het ook eens proberen....! de gevolgen kennen wij een land aan de afgrond.
 • geert calu

  5 maanden geleden
  men moet niet afgeven op Decroo, de grote kanonnen van de Vlaamse partijen durfden niet
 • jan brouwer

  5 maanden geleden
  De Croo Jr. is gewoon een marionet van Guy Verhofstadt, die Vlaanderen 20 jr geleden al verkocht heeft aan de PS voor eigen gewin. Hoe komt dat toch dat wij zo oersléchte beleidsmakers hebben…..
 • Sara Peeters

  5 maanden geleden
  Heruitvinding=nieuwe leugens om het volk op hun lijn te krijgen. Zal niet pakken. Blauw zal niet meer bestaan. Slechtste partij ooit, ze zijn niet burgergezind. Ze zijn er enkel voor de elite!