Belga
Volledig scherm
PREMIUM
© Belga

Carl Devos. Een sterke democratie vereist een sterk parlement, maar het onze mag ook voor eigen stoep vegen

In de afgelopen weken beleefden we met de overstromingen een van de grootste natuurrampen van de voorbije decennia. Na de machtsovername door de taliban moet een ongeziene reddingsoperatie opgezet worden. In beide gevallen is er kritiek op het overheidsoptreden: te laat of te traag. In het buitenland wordt daarover in het parlement stevig gedebatteerd. Dat van ons is nog even met vakantie. 

46 reacties

 • Dirk BERX

  3 maanden geleden
  Al meerdere malen stelde ik de vraag: wat was dan de keuze van het volk, maar telkens blijft het antwoord achterwege ! Want met 43/150 zetels (NVA + VB) kom je nooit aan de 76 zetels die nodig zijn om een meerderheid te vormen !
 • Eric Vercouillie

  3 maanden geleden
  Hopelijk snel verkiezingen dan kunnen ze weer beloven fat de pensioenen boven de Europese armoedegrens getilt wordt .Alle partijen hadden het beloofd behalve NVA . PS. De armoedegrens van gans Europa en we leven in hut duurste land ervan dus dat is nog armoede.
 • Ronny Ooijen

  3 maanden geleden
  Gino Sinnesael, zeg eens waarom verliezende partijen geen coalitie mogen vormen? Kiezers stemmen op een bepaalde partij. Partijen vormen een coalitie en zodra een meerderheid is gevonden kan men een Regering vormen. Was dat de vorige malen dan anders? Het is in uw ogen goed dat N(V)-Blabla er ditmaal niet bij zit., of niet? Toch al 1 verliezende partij minder.
 • Gino SINNESAEL

  3 maanden geleden
  Helaas is er al lang geen democratie meer in België. Als er met de verkiezingsuitslag geen rekening gehouden wordt, en de verliezende partijen kunnen en mogen samenspannen en een regering vormen, is democratie zoek! "Demos" (het volk) heeft dus niets in de pap te brokken. Zeker niet met Vivaldi.
 • Eddy Lefere

  3 maanden geleden
  In ons land zijn ze gewoon niet bekwaam om het land te leiden belastingen invoeren is het beste wat ze kunnen.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.