Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo. © AP

Carl Devos: “Bestuurders merken op dat ze streng beoordeeld worden. Dat klopt, en dat moet. Controle en kritiek zijn nodig”

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken
in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscar

42 reacties

 • Sven Stolk

  3 maanden geleden
  Een goed beleid heeft normaal weinig kritiek. Een gekozen beleid wel. Een eigen politiek gevormd beleid is ondemocratisch en krijgt van dag 1 al kritiek enkel op samenstelling ongekozen meerderheid. Nu deze pandemie niet eenvoudig is zit burger 2de beleid erin steeds te laat is. Bij kerst grens dicht voor toerist was variant nu niet in het land. Beleid is weer te laat met uitvoeringen en ingrepen. Bewijzen zijn de resultaten.bekijk goed lock down 1. Lock 2 was te soft zeker met de reizen.
 • Anthony Fore

  3 maanden geleden
  Schitterend artikel!!
 • Georg Lange

  3 maanden geleden
  Voor al diegenen die maar kritiek spuien op de maatregelen die genomen werden. Wat zou de reactie zijn als alles vrij en vrolijk gebleven was en wij dan terecht gekomen waren dat de ziekenhuizen het niet meer aankonden, de mensen op parkings verzorgd werden of dat de mensen daar gestorven waren ?? Waarom denken jullie waarom al die 'incompetente' mensen in het buitenland dezelfde maatregelen genomen hebben ?? Het zijn gewoonweg ongekende tijden die ongekende maatregelen vragen
 • willy vangeel

  3 maanden geleden
  En wie gaat ons dan besturen Karel Kool? Jambon of Weyts want de grote leider wil niet en dan zijn we pas echt gesjost.
 • Ludo Hermans

  3 maanden geleden
  Onze regering heeft de zon gekocht, lees onze zon, en verplicht de burger door middel van zonnepanelen het gelag te betalen! Handen af!
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. “Vergrijzing in de bouw zorgt voor opstoot van vacatures”
  5

  “Vergrij­zing in de bouw zorgt voor opstoot van vacatures”

  De toenemende vergrijzing in de bouw zorgt er samen met de goede conjunctuurevolutie voor dat de vacatures in de sector opnieuw op een hoog niveau liggen. Volgens de cijfers voor de maand maart die de VDAB bekendmaakte, liggen de ontvangen en de openstaande vacatures voor de bouw intussen hoger dan in januari en februari 2020 vlak voor de coronacrisis. Tegelijk zakte het aantal werkzoekenden tot een veel lager niveau. Dat zegt de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB).
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len