Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Carl Devos: “Al 405 dagen blijft de vraag: N-VA en/of PS?”

Dit is de ergste regeringsvorming uit onze geschiedenis. Vandaag, 405 dagen na de verkiezingen, staan we minder ver dan tijdens de tot nu toe moeilijkste formatie uit onze geschiedenis, die na de verkiezingen van 2010. Toen ging formateur Di Rupo 337 dagen na de verkiezingen aan de slag, presenteerde hij op dag 386 een formateursnota van 100 bladzijden, waarover verschillende partijen kleur moesten bekennen: 402 dagen na de verkiezingen was de ploeg die de regering zou vormen bekend. Van dat alles is hier en nu nog geen sprake.

85 reacties

 • Rudy Hendrickx

  7 maanden geleden
  Ik kan met de beste wil van de wereld niet begrijpen dat er nog mensen zijn die op de sossen stemmen? Ze hebben nooit iets goed gedaan en altijd met geld gesmeten dat er niet was..
 • Chris Devlaeminck

  7 maanden geleden
  @Geert De Regge. Als je liever de PS hebt dan de N-VA dan ben je geen Vlaming.
 • jean donny

  7 maanden geleden
  Willen we ooit nog een federale regering maken, zullen alle veto's en cordons aan de kant moeten geschoven worden en elke stem gelijkwaardig worden
 • Raphaël Defour

  7 maanden geleden
  Zoveel is duidelijk de francofone putch/staatsgreep ingeleid met Michel speelt op verlengingen. Het is hen tot nog aardig gelukt met het aantal ministers die rustig hun postje behouden. Inderdaad de Koningen spelen het spel mee en rekken de boel op om dan inderdaad in Sept met indirecte steun van de PS en Ecolo de Vlamingen buiten spel te houden doch wel de rekening toe te schuiven. Verkiezingen NU.
 • Ronny Ooijen

  7 maanden geleden
  HUGO VERLOT, moeten VB kiezers op die neoliberalen van N(V)-Blabla stemmen? Wie ziet zichzelf als grote vijand van VB en beweerde nooit een coalitie met hen zullen te vormen? Opperhoofd Bart De Wever. Geert Bourgeois zei al eerder dat het belang van de partij boven alles gaat. Het zijn grote sukkels die het daarmee eens zijn. N(V)-Blabla is een partij die niet voor maar van het volk leeft.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech