In ons land verkopen wietwinkels legale cannabis waar je niet high van kan worden.
Volledig scherm
In ons land verkopen wietwinkels legale cannabis waar je niet high van kan worden. © EPA

Cannabis legaliseren kan de Belgische staat 150 miljoen opleveren

150 miljoen euro, zoveel zou de overheid kunnen verdienen aan het legaliseren van cannabis. Dat is het resultaat van berekeningen van denktank Vrijdaggroep. Nooit eerder werd in het hele legaliseringsdebat rekening gehouden met het financiële aspect. 

28 reacties

 • mi desmet

  2 jaar geleden
  Goede zaak en tenminste goede rookwaar voor de mensen en geen criminaliteit want de straatdealers zullen nooit kunnen voldoen aan de kwaliteit. In frankrijk en België zijn er meer blowers dan heel nederland samen waar het juist wel kan, en hoe is het mogelijk dat nederland van alle verslaafd druggebruikers zoals cocaïne enz het wel mogelojk maakt om mensen van hun verslaving af te helpen hier werkt het niet cijfers liegen er niet om. Het is en blijft een goede zaak voor de belasting
 • Hermans Steven

  2 jaar geleden
  Eida Lam Dat bewijst mijn punt. Men moet drugcriminaliteit aanpakken, niet legaliseren! Het sluiten van enkele coffeeshops aan de Belgische grens zal niet helpen. Legaliseren houd drugdealers niet tegen hoor! Integendeel, het zorgt er alleen voor dat de verkoop op aggresievere manieren zal verlopen en de drugs onzuiverder zal zijn om de competitie met legaal verkochte drugs aan te kunnen gaan.
 • BERT VAN ELST

  2 jaar geleden
  als ze dan de belastingen voor de gewone werkende mensen laten dalen mogen ze dat voor mij direkt doen, maar ze zullen da geld weer in hun eigen zakken willen steken.
 • Patrick Voet

  2 jaar geleden
  Er is geen enkel logisch argument om niet te legaliseren. Er zullen altijd probleem gebruikers zijn, legaal of illegaal. Het doorslaand argument is waar de geldstroom naartoe gaat. Iedereen die anti legalisering is, is de facto pro criminelen. Dus als je zegt, ik ben tegen, zeg je eigenlijk, ik heb liever dat enkel criminelen er aan verdienen.
 • Eida Lam

  2 jaar geleden
  Hermans Stevens : dan moet je misschien eens in Nederland gaan vragen hoe ze het doen, in Maastricht hebben ze bijvoorbeeld alle coffeeshops gesloten enkele jaren geleden en de criminilateit schoot ineens de lucht in. Blijkbaar is het tegenovergestelde van wat u vertelt waar.
 1. Vandaag ingeschreven, overmorgen al geprikt: Alexander (21) zette zich op Johnson & Johnson-lijst

  Vandaag ingeschre­ven, overmorgen al geprikt: Alexander (21) zette zich op Johnson & Johnson-lijst

  Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor het Johnson & Johnson-vaccin. Op de Qvax-reservelijst is een optie toegevoegd waarbij iedereen tussen de 18 en de 40 jaar oud vrijwillig kan aangeven het vaccin te willen. En dat loont blijkbaar. Alexander Delaere (21), student in Gent, zette zich vanmorgen op de lijst en kreeg tien minuten later al een sms waarin stond dat zijn vaccin klaar lag.