ANP
Volledig scherm
© ANP

Campagne ‘Unhappy Birthday’ pleit voor aanpassing 100-jaar oude drugswet: “Legaliseren van cannabis kan belangrijke rol spelen in herstel economie na coronacrisis”

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Belgische drugswet deze woensdag, lanceren de actiegroepen #STOP1921 en SMART on Drugs de campagne “Unhappy Birthday!”. Met dit initiatief pleiten zij voor de decriminalisering van het bezit van alle illegale middelen voor persoonlijk gebruik en de oprichting van een parlementaire werkgroep om het drugbeleid te herzien naar een menselijke benadering.

8 reacties

 • Karel Tichmann

  3 maanden geleden
  Peter Janssens: "Als ex-alcoholieker heb ik nooit kunnen begrijpen"? Voor duidelijkheid eens een alcoholieker, dan ben je altijd een alcoholieker. Net als je eenmaal steelt, dan ben je altijd je hele leven lang een dief.
 • Koen Van Hessche

  3 maanden geleden
  @dirk de bakker Die zwarte markt bestaat al lang, daarom dat men spreekt over drugscriminaliteit. Ik ben wel eens benieuwd naar hoe die jeugd er dan precies aan toe is, heb je daar een link van met foto's ofzo? "mits een goed en strafbare controle" daar hebben we alweer repressie, wat dus duidelijk niet werkt. Daar gaat dit artikel net over.
 • Joris Claes

  3 maanden geleden
  Ik open direct ne shop!
 • David Bogaert

  3 maanden geleden
  @ Dirk DE Bakker van alles wat je zegt kan het evengoed ook met alcohol. En deze zorgt voor meer problemen/doden in onze maatschappij dan die enkelingen die eens een joint smoren
 • Jay Legrand

  3 maanden geleden
  @dirk uw reactie is verstaanbaar en gebaseerd op misinformatie. Laten we bv spreken over uw stoned op het werk. U refeer hier wss cannabis vermoed ik. Cannabis puur of met tabak hebben beide verschillende effect. Ik verdamp elke dag voor ik naar mijn werk ga, hierdoor functioneer ik net beter. Microdosing psilocybin helpt me ook bij belangrijke meetings om kritischer te kunnen vergaderen. Het publiek is nu vooral misinformeert en gestigmatiseerd door taboes.
 1. Moet cocaïne legaal worden? Bart De Wever acht het theoretisch mogelijk, maar blijft “hartstochtelijk tegenstander”

  Moet cocaïne legaal worden? Bart De Wever acht het theore­tisch mogelijk, maar blijft “hartstoch­te­lijk tegenstan­der”

  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) geeft een nieuwe wending aan de ‘war on drugs’. Hij ziet een legalisering van cocaïne daarbij als een mogelijke oplossing. “Het is een optie die men onder ogen moet durven zien”, klinkt het. “De strijd tegen alcohol en nicotine is ook opgegeven.” De Wever doet die uitspraak in een nieuw Nederlands boek.
 2. Groot bevrijdingsfeest van zoon epidemioloog Pierre Van Damme in één minuut uitverkocht
  Play
  11

  Groot bevrij­dings­feest van zoon epidemio­loog Pierre Van Damme in één minuut uitver­kocht

  Alle tickets voor ‘Het Grote Bevrijdingsfeest’ van de zoon van epidemioloog Pierre Van Damme zijn de deur uit. De laatste 1.000 kaartjes voor het evenement op 30 juli werden “in slechts 62 seconden” verkocht. “Het is duidelijk dat de knaldrang nog nooit zo hoog is geweest”, zegt mede-initiatiefnemer Tom Van Damme (25) aan HLN Live. Het festival zal in Vlaams-Brabant plaatsvinden, maar de exacte locatie is nog onbekend.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar