Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Camera controleert of bouwvakkers helm dragen

Een bouwbedrijf in Hechtel-Eksel gaat binnenkort camera's plaatsen op bouwwerven, om te controleren of de bouwvakkers steeds hun helm dragen. In de bouwsector gebeuren op dit moment namelijk duizenden ongevallen per jaar en dat cijfer moet naar beneden. Ook andere bouwbedrijven hebben interesse in het systeem, de vakbond vreest dan weer voor de privacy van de arbeiders.

 1. Elektriciteitspanne in Borsbeek nadat kraan hoogspanningskabel raakt: “Had hij in zijn cabine gezeten, was hij nu dood”
  Borsbeek

  Elektrici­teitspan­ne in Borsbeek nadat kraan hoogspan­nings­ka­bel raakt: “Had hij in zijn cabine gezeten, was hij nu dood”

  In de Hulgenrodestraat in Borsbeek heeft een kraan van een betonmixer een hoogspanningskabel geraakt met een stroompanne in de omgeving tot gevolg. Er zijn geen gewonden, maar de omliggende buurt zat een paar uur zonder elektriciteit. Een enkel huis in de Broekstraat is door een brand in een bijgebouw - veroorzaakt door de kortsluiting - onbewoonbaar verklaard. De omgeving is vrijgegeven en er was weinig verkeershinder door het voorval.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door