Calvo (Groen) wil Senaat en provincies afschaffen: “Er zijn te veel beroepspolitici”

Met de verkiezingen van mei 2019 in aantocht kondigen een aantal politici hun afscheid aan, wat de discussie over de uittredingsvergoedingen weer doet oplaaien. “Er zijn ook gewoon te veel beroepspolitici in ons land”, zegt Groen-kopstuk Kristof Calvo in de studio van VTM NIEUWS. “Er moeten dringend mandaten en niveaus sneuvelen: provincies en Senaat moeten worden afgeschaft.” Hij wil ook minder gemeenten en intercommunales en eenvoudigere politieke structuren in Brussel.

223 reacties

 • Tom Faes

  4 jaar geleden
  Hebben jullie mijnheer de senator van de nva Pol Van Den Driessche horen liegen in Terzake ? Hij verdient als Senator 3000 bruto per maand zei hij . Het is potverdorie net iets meer dan 64000 € per jaar . Volgens mij is dat 5333 € per maand of hoe de nva de mensen weer opnieuw bedriegt . Jullie kunnen die bedragen zelf natrekken . Foei nva.
 • Roger Deprez

  4 jaar geleden
  Dat is gewoon verkiezingspraat en nogal gemakkelijk als hij in de oppositie zit. Ook niet vies van een beetje hypocrisie deze Groene.
 • jack vandenhende

  4 jaar geleden
  @Gerry Cle , moet het nu net de linkse partijen zijn , met Groen op kop die het onmogelijk gemaakt hebben om het senaat en de provincies af te schaffen , toen NVA dat voorstel op tafel heeft gelegd . Hetgeen Calvoke en zijn partij Groen nu doen is puur hypocriete populisme .
 • frans ornelis

  4 jaar geleden
  wat gaan we allemaal horen de verkiezingen naderen en iedere partij heeft zo zijn stokpaardtje
 • jan boden

  4 jaar geleden
  Verkiezingspraat, zet die ploat af.