Volledig scherm
© BELGA

Calvo: “Een Vlaamse meerderheid is wenselijk, maar niet noodzakelijk”

Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo roept Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA) op de gesprekken voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering "zo snel mogelijk" te hervatten. "Men mag niet berusten in de impasse", zo zei Calvo in De Ochtend. Op federaal gebied is Calvo van mening dat een Vlaamse meerderheid wenselijk is, maar “niet noodzakelijk”. 

219 reacties

 • Willy Slachmuylders

  1 jaar geleden
  Groen hebben Vlaanderen verraden door met Ecolo on zee te gaan ! VERRADERS op en TOP !
 • David Lievens

  2 jaar geleden
  guido Bervoets, je kan je vasthouden aan die cijfers, maar alles bij elkaar won rechts. Die 1,4% winnen ze op spa, niet op nva. Die gaven hun stemmen af aan Vl belang. Alleen Vl belang won meer procenten dan nva er verloor, meer dan 5% extra zelfs. En groen won minder procenten dan spa verloor. Bijgevolg een echte pyrrusoverwinning voor groen.
 • hannes leo

  2 jaar geleden
  Een Vlaamse minderheid in een federale regering moet kunnen. Als je dan bedenkt dat de Franstalige meerderheid ook een minderheid is omdat een gekozen Franstalig parlementslid heel wat minder stemmen moet halen om verkozen te worden dan ben je goed bezig. Een minderheid die het land gaat besturen en waarschijnlijk een herziening van de financieringswet gaat goedkeuren zodat de transfers nog zullen toenemen.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Een Vlaamse minderheid in de federale regering betekent enkel dat de Vlaamse partijen daar de Vlamingen niet voor een meerderheid vertegenwoordigen. Dat betekent niet dat de Walen een meerderheid hebben waarmee ze hun zin kunnen doordrijven. In het parlement zijn trouwens 89 van de 150 zetels Nederlandstalig. Calvo heeft dus gewoon gelijk. Het is natuurlijk wenselijk maar niet essentieel.
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Van 8,7% naar 10,1% is geen geweldige grote stijging Vanaeken J. maar het is alleszins beter dan een daling van 32,5% naar 24,8% wat de N-VA aan de hand heeft. Zeker als je vorig jaar bij de gemeenteverkiezingen al een nederlaag leed en de gedachte leefde dat ze in 2019 incontournable zouden worden en dat ze iedereen de les zouden kunnen spellen. Heel wat beter zelfs. Niet?
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras