Bussen naar Marokko vertonen "zorgwekkende" gebreken

Heel wat autobussen die naar Marokko reizen, voldoen niet aan de veiligheidsvoorschriften. Dat blijkt uit een controleoperatie van het arbeidsauditoraat zaterdag. Die deelde de resultaten zondag mee in een mededeling.

 1. Hebt u nog vragen na het Overlegcomité? Stel ze hier

  Hebt u nog vragen na het Overlegco­mité? Stel ze hier

  Het Overlegcomité heeft vrijdagavond de langverwachte ‘coronabarometer’ voorgesteld. Vanaf volgende week vrijdag 28 januari starten we in ‘code rood’. Daarbij zijn er ook enkele versoepelingen tegenover de situatie waarin we nu zitten. Zo zal de horeca een uurtje langer mogen openblijven, tot middernacht. Verder heeft het Overlegcomité bepaald dat vanaf 1 maart de boosterprik nodig is voor een groen licht op het Covid Safe Ticket. Hebt u nog vragen na het Overlegcomité? Stel ze dan in het onderstaande formulier. Wij bundelen voor u de antwoorden op de belangrijkste vragen.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.