.
Volledig scherm
. © Belga

"Burgers moeten politieacties kunnen filmen om etnisch profileren tegen te gaan"

Het recht van de burgers om politieacties te filmen of te fotograferen moet beter beschermd worden. Dat is een van de aanbevelingen die deze namiddag gelanceerd wordt op een conferentie over etnisch profileren. Aangenomen wordt dat het vastleggen van bewijsmateriaal van discriminerende politieoptredens kan helpen om het etnisch profileren terug te dringen.

12 reacties

 • eddy buttiens

  3 jaar geleden
  Film dan ook het uitdagend gedrag van die oproerkraaiers plunderaars en vernielers, ook wanneer zij met kasseien, vuilbakken, nadarhekkens,... gooien en wagens in brand steken.
 • Paul Hendriks

  3 jaar geleden
  Het zou mij niet verbazen als we binnenkort geen mensen meer kunnen krijgen die nog bij de politie willen.
 • Cathrine Gies

  3 jaar geleden
  Dan moet de politie wel ook een bodycam dragen, om alle misverstanden te voorkomen. Anders begint de discussie weer over goed gekozen fragmenten.
 • Jean West

  5 jaar geleden
  Dan moet ik ook niet meer stoppen voor een verkeerscontrole want daar viseren ze alleen de autobestuurders.
 • stan mestach

  5 jaar geleden
  onzin laat de politie hun werk doen dit dient enkel om onze waarden onderuit te halen men zou beter wat meer steun geven aan deze mensen in plaats van ze te dwarsbomen met al die overbodige regeltjes weer een idee van lings waarschijnlijk
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.