Burger King brengt de vegetarische hamburger ‘Rebel Whopper’ op de markt.
Volledig scherm
Burger King brengt de vegetarische hamburger ‘Rebel Whopper’ op de markt. © AFP

Burger King lanceert vandaag de vegetarische hamburger Rebel Whopper

Burger King lanceert vanaf vandaag de vegetarische Rebel Whopper. Daarvoor werkt de fastfoodketen samen met de Vegetarische Slager, de producent van vleesvervangers die in handen is van Unilever, meldt persbureau Bloomberg. De hamburgergigant gebruikt deze voor de vleesvrije burger Rebel Whopper, die aangeboden zal worden in ruim 2.500 restaurants in 25 Europese landen, waaronder België. Dat bevestigt de woordvoerder van Burger King aan HLN. 

4 reacties

 • Tom De Bondt

  3 jaar geleden
  @PIETER ROGIERS : Het is niet omdat iemand niet wil meewerken aan het ombrengen van dieren dat die de smaak van vlees niet mag lusten. Niets missen en 100% ethisch, waarom niet. Voor mij hoeven al die vleesvervangers niet, maar soit, waarom niet dus.
 • Johan De Mol

  3 jaar geleden
  Pieter toch, denk je dat een "gewone hamburger" er uit ziet als vlees? Kijk eens wat zoogdier die van nature uit karnivoor is eet, zo ziet vlees er uit. Niet te vergeten dat elke vegan is opgegroeid als vleeseter.
 • PIETER ROGIERS

  3 jaar geleden
  Het moet er uit zien als vlees en het moet smaken als vlees, maar het mag geen vlees zijn ??????
 • karin verwimp

  3 jaar geleden
  'k Ben geen vegetariër en ik zal er ook nooit ene worden maar ik wil hem gerust proberen. Gewoon omdat vegetarische kost gewoon ook lekker kan zijn. Alleen spijtig dat die dingen ongeacht of het de McDo of BK is, er op foto altijd 100 keer beter uit zien.