Burgemeester Koen Metsu (N-VA) van Edegem, archiefbeeld.
Volledig scherm
Burgemeester Koen Metsu (N-VA) van Edegem, archiefbeeld. © Photo News

Burgemeester van Edegem geïrriteerd: “Duizenden in quarantaine door de nalatigheid van enkelen”

Twee scholen, in Edegem en Kontich, sluiten een week de deuren vanwege de nieuwe Britse coronavariant. Ondertussen moeten alle leerkrachten, leerlingen én hun gezinnen - duizenden mensen - in quarantaine. Koen Metsu (N-VA), de burgemeester van Edegem die door het hele gebeuren nu ook zelf in quarantaine zit, wil niet met de vinger wijzen maar spreekt toch van een “verpletterende verantwoordelijkheid”. Eén gezin zou zich blijkbaar niet aan de maatregelen hebben gehouden na een skireis. 

131 reacties

 • Jeannine Vandenbosch

  1 maand geleden
  Hadden de politiekers voor kerstvakantie gezegt grenzen .sluiten o. OP valentine te gaan dan was dit ooik Niet gebeurt .Maar nee tot op Haden nog het zelfde .Loop ma vrij rond overal .. De anderen zullen het wel voelen of juist niet meer .Schandalig .
 • Patrick De Beir

  1 maand geleden
  Regels zijn er om opgevolgd te worden dus de persoon ( of personen ) in kwestie moeten maar opdraaien voor de kosten
 • Heinrich Wolf

  1 maand geleden
  Dit is geen nalatigheid meer, dit is crimineel en tegelijkertijd het bewijs daarvoor dat de maatregelen, en de bijhorende sancties bijlange nog niet streng genoeg zijn. Maar onze regering[en] nemen zich eerst nog ruim de tijd om te debatteren. Geef de wetenschappers een ervaren coordinator met de nodige volmachten bij de hand. De resultaten zullen deze maatregel rechtvaardigen!
 • Francois staen

  1 maand geleden
  De Burgemeester heeft gelijk , door die mevrouw haar schuld ...heel veel anderen in Quarantaine ( een paar duizend lees ik !! )
 • Manten Kalle

  1 maand geleden
  Waarom niet culpabiliseren ? Aan de schandpaal ermee !!
 1. Kontichnaren beginnen aan quarantaine, voorlopig slechts één bevestigde besmetting: “Liever zeven dagen binnenblijven dan heel het land besmetten”
  PREMIUM
  Kontich

  Kontichna­ren beginnen aan quarantai­ne, voorlopig slechts één bevestigde besmetting: “Liever zeven dagen binnenblij­ven dan heel het land besmetten”

  De quarantaine van de leerlingen, leerkrachten, personeel van het Sint-Jozefinstituut en hun gezinnen is maandag gestart. Bij de ouders van de scholieren worden de maatregelen zowel op begrip als op kritiek onthaald. Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) roept intussen iedereen op de quarantaine strikt te volgen en wil extra inzetten op sensibilisering en controles door politie en gemeentediensten.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo