Francesco Vanderjeugd (Open Vld) neemt het op voor zijn sp.a-collega uit Landen.
Volledig scherm
Francesco Vanderjeugd (Open Vld) neemt het op voor zijn sp.a-collega uit Landen. © BELGA

Burgemeester uit Landen krijgt steun uit onverwachte hoek

Francesco Vanderjeugd (Open Vld), Vlaams parlementslid en burgemeester van Staden, neemt het op voor zijn sp.a-collega uit Landen Gino Debroux. Die werd woensdag bedolven onder een lawine aan kritiek na zijn initiatief om een groep woonwagenbewoners te verjagen met luide muziek. Ook Vanderjeugd noemt de gebruikte methode "voor discussie vatbaar", maar vindt dat het tegelijk ongehoord dat Debroux "in de steek gelaten wordt" door sp.a en N-VA. Die twee partijen hadden de afgelopen jaren meer kunnen doen voor de problematiek van de woonwagenbewoners, aldus Vanderjeugd.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Van Ranst: “We dreigen voor langere periode op hoog plateau te komen, dat mag niet gebeuren”
  Play

  Van Ranst bij HLN LIVE: “We dreigen voor langere periode op hoog plateau te komen, dat mag niet gebeuren”

  Viroloog Marc Van Ranst ziet ondanks een vertraging in de groei geen lichtpunt in de cijfers. “Ze gaan nog altijd omhoog, we dreigen af te stevenen op een hoog plateau voor een langere periode. Dat mag niet gebeuren”, klinkt het bij HLN LIVE. “Binnen Europa zijn we - na Tsjechië en Slovakije - het land met de meeste besmettingen. En Vlaanderen steekt daar dan nog eens bovenuit.”