Francesco Vanderjeugd (Open Vld) neemt het op voor zijn sp.a-collega uit Landen.
Volledig scherm
Francesco Vanderjeugd (Open Vld) neemt het op voor zijn sp.a-collega uit Landen. © BELGA

Burgemeester uit Landen krijgt steun uit onverwachte hoek

Francesco Vanderjeugd (Open Vld), Vlaams parlementslid en burgemeester van Staden, neemt het op voor zijn sp.a-collega uit Landen Gino Debroux. Die werd woensdag bedolven onder een lawine aan kritiek na zijn initiatief om een groep woonwagenbewoners te verjagen met luide muziek. Ook Vanderjeugd noemt de gebruikte methode "voor discussie vatbaar", maar vindt dat het tegelijk ongehoord dat Debroux "in de steek gelaten wordt" door sp.a en N-VA. Die twee partijen hadden de afgelopen jaren meer kunnen doen voor de problematiek van de woonwagenbewoners, aldus Vanderjeugd.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.