"Theo Francken en de N-VA zijn groots in hun tweets, maar klein op terrein", zei Clerfayt eerder. "Een beknopte visie die de trieste realiteit van de situatie aan het Noordstation negeert."
Volledig scherm
"Theo Francken en de N-VA zijn groots in hun tweets, maar klein op terrein", zei Clerfayt eerder. "Een beknopte visie die de trieste realiteit van de situatie aan het Noordstation negeert." © Photonews

Burgemeester Schaarbeek: "Wij mogen maximum 20 migranten per dag oppakken. Ik kan de asielproblematiek van de federale regering niet oplossen"

Bernard Clerfayt (Défi), de burgemeester van Schaarbeek, is niet opgezet met de kritiek van staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Die verwijt de burgemeester niets te doen aan de problemen rond transmigranten in het Brusselse Noordstation. Clerfayt ontkent dat en kaatst de bal terug. “Elke migrant in het Noordstation is een bewijs dat de asielpolitiek van Francken en Jambon faalt”, zegt hij vandaag in 'De Ochtend' op Radio 1.

117 reacties

 • Phil Duncan

  3 jaar geleden
  Hij wil er niets aan doen als vreemdelingenzaken er maar 20 per dag kan doen , steek die anderen dan in het gevang . Opsluiten werkt ontrafeld , laten rondlopen geeft een aanzuigeffect . Clerfayt is ook zón typische Brussel De burgemeester , poen pakken en niets doen .
 • Eida Lam

  3 jaar geleden
  Geef het toch gewoon toe dat je het niet aan kan en dat we van in het begin hadden moeten doen zoals Hongarije en "nincs" hadden moeten zeggen!
 • Marc Bohets

  3 jaar geleden
  Dit zijn pure visibiliteitsstunts, ze moeten opvallen omdat het bijna verkiezingen zijn. Net een hoop kleuters, en daar moeten we voor stemmen ?
 • Gerry Cle

  3 jaar geleden
  Onze staatssecretaris van asiel en migratie zegt niet verantwoordelijk te zijn voor migranten en onze minister van binnenlandse zaken is niet verantwoordelijk voor de overlast van illegalen in België. Ze gingen toch zo graag Brussel 'opkuisen'. Waar wachten ze op?
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  Had de burgemeester van Schaarbeek 20 migranten per dag opgepakt sinds het begin van de immigratiestroom, gans zijn kiezers peleton zat vandaag achter slot en grendel. Men moet het lek stoppen als het zich voordoet en niet als de kelder onder water staat. Typisch de sossen om met excuses te zwaaien die er geen zijn.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge
  Play
  Helden van Hier

  Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge