"Theo Francken en de N-VA zijn groots in hun tweets, maar klein op terrein", zei Clerfayt eerder. "Een beknopte visie die de trieste realiteit van de situatie aan het Noordstation negeert."
Volledig scherm
"Theo Francken en de N-VA zijn groots in hun tweets, maar klein op terrein", zei Clerfayt eerder. "Een beknopte visie die de trieste realiteit van de situatie aan het Noordstation negeert." © Photonews

Burgemeester Schaarbeek: "Wij mogen maximum 20 migranten per dag oppakken. Ik kan de asielproblematiek van de federale regering niet oplossen"

Bernard Clerfayt (Défi), de burgemeester van Schaarbeek, is niet opgezet met de kritiek van staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Die verwijt de burgemeester niets te doen aan de problemen rond transmigranten in het Brusselse Noordstation. Clerfayt ontkent dat en kaatst de bal terug. “Elke migrant in het Noordstation is een bewijs dat de asielpolitiek van Francken en Jambon faalt”, zegt hij vandaag in 'De Ochtend' op Radio 1.

117 reacties

 • Phil Duncan

  4 jaar geleden
  Hij wil er niets aan doen als vreemdelingenzaken er maar 20 per dag kan doen , steek die anderen dan in het gevang . Opsluiten werkt ontrafeld , laten rondlopen geeft een aanzuigeffect . Clerfayt is ook zón typische Brussel De burgemeester , poen pakken en niets doen .
 • Eida Lam

  4 jaar geleden
  Geef het toch gewoon toe dat je het niet aan kan en dat we van in het begin hadden moeten doen zoals Hongarije en "nincs" hadden moeten zeggen!
 • Marc Bohets

  4 jaar geleden
  Dit zijn pure visibiliteitsstunts, ze moeten opvallen omdat het bijna verkiezingen zijn. Net een hoop kleuters, en daar moeten we voor stemmen ?
 • Gerry Cle

  4 jaar geleden
  Onze staatssecretaris van asiel en migratie zegt niet verantwoordelijk te zijn voor migranten en onze minister van binnenlandse zaken is niet verantwoordelijk voor de overlast van illegalen in België. Ze gingen toch zo graag Brussel 'opkuisen'. Waar wachten ze op?
 • Marc Baeyens

  4 jaar geleden
  Had de burgemeester van Schaarbeek 20 migranten per dag opgepakt sinds het begin van de immigratiestroom, gans zijn kiezers peleton zat vandaag achter slot en grendel. Men moet het lek stoppen als het zich voordoet en niet als de kelder onder water staat. Typisch de sossen om met excuses te zwaaien die er geen zijn.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.