Burgemeester Pepinster verweert zich tegen kritiek: “Dit kon niet vermeden worden”

In Pepinster, een van de gemeenten die het zwaarst werden getroffen door het noodweer, neemt de kritiek op burgemeester Philippe Godin (Pepin) toe. Velen begrijpen immers niet waarom hij geen verplichte evacuaties liet uitvoeren, zoals dat gebeurde in meerdere Limburgse gemeenten langs de Maas.

8 reacties

 • birgit vanderest

  2 maanden geleden
  en alles maar volbouwen, vroeger werd er nooit gebouwd in overstroming gebied. En nu moet alles worden volgebouwd langs idyllische riviertjes en charmante dorpjes. Hopelijk leren ze hieruit.
 • Peter Janssens

  2 maanden geleden
  Ik denk dat Jan Jambon meer schuld heefd door te besparen op de civiele bescherming in de Zweedse regering !
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  We kunnen weer alle schuld geven aan 1 burgemeester zoals met PFOS en verder de kop in het zand steken
 • eric michiels

  2 maanden geleden
  Toch wél ! Door in plaats van "schanskorven met breuksteen te vullen" hadden "ze" beter overgegaan tot het "heien" van damplanken . Door 1,5 à 2 meter boven het huidige "waterniveau" te laten uitkomen hadden deze "katastrofen" over het gehele land "vermeden" kunnen worden . Bij dé "schanskorven" spoelt het water "gewoon de achterliggende gronden weg " wat niet "kan" bij geheide damplanken , want voldoende diep in de oevers geheid zodat uitspoelingen niet aan de orde zijn ! Michiels Eric
 • Michael Costermans

  2 maanden geleden
  Inderdaad, dit kan je niet voorzien en kan je niet vermijden... kost is te hoog... beter verbieden daar te bouwen.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).