Burgemeester Gadenne stelde zich verantwoordelijk voor de begraafplaats, die recht tegenover zijn woning gelegen is.
Volledig scherm
Burgemeester Gadenne stelde zich verantwoordelijk voor de begraafplaats, die recht tegenover zijn woning gelegen is. © DH

Burgemeester Moeskroen vermoord met mes op kerkhof, verdachte opgepakt

UpdateAlfred Gadenne is gisteravond vermoord met een mes op de begraafplaats van Lowingen, een deelgemeente van Moeskroen. De 71-jarige burgemeester werd er de keel doorgesneden. Een verdachte werd opgepakt, zegt de procureur des konings Christian Henry. Hij heeft intussen bekend dat hij betrokken is. CdH-voorzitter Benoît Lutgen is afgelopen nacht naar Moeskroen getrokken, enkele uren nadat hij het overlijden van Gadenne vernomen had.

  1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
    Mijnenergie

    Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

    Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.