Fedasil-centrum 'Le Refuge' in Moeskroen vangt momenteel 855 bewoners op.
Volledig scherm
Fedasil-centrum 'Le Refuge' in Moeskroen vangt momenteel 855 bewoners op. © Google Earth

Burgemeester Moeskroen dreigt met sluiting grootste asielcentrum van het land na reeks incidenten

Burgemeester van Moeskroen Brigitte Aubert (cdH) heeft ermee gedreigd ‘Le Refuge’, het grootste asielzoekerscentrum van het land, te sluiten na een reeks incidenten met bewoners de afgelopen dagen. Het gaat volgens Franstalige media om een geweldsincident met een mes, enkele vechtpartijen, overmatig alcohol- en zelfs drugsgebruik.

14 reacties

 • Mireille Vergauwen

  1 maand geleden
  Misschien een spreidingsplan in alle landen van de unie? Zou ook niet slecht zijn maar er zijn landen die met alles wegkomen nietwaar Europa
 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Als men 800 mensen van verschillende landen en culturen bij mekaar zet in één gebouw moet men niet verbaasd zijn dat er ruzies van komen. En zeker als ze ook nog dronken zijn. Velen van hen komen uit oorlogsgebied en hebben jaren niets anders gezien dan geweld. Stop met grote asiecentra en verplicht IEDERE gemeente om opvang te voorzien. Een spreidingsplan dus. zodat iedereen evenveel 'lasten en lusten' heeft.
 • Roland Peeters

  1 maand geleden
  Een asielzoeker kost ruim vijf maal meer dan een Belgische burger en die heeft nog een groot gedeelte zelf betaald door belasting op loon en woonst.
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Tja, ze leren het nooit.
 • Tamsin Andersen

  1 maand geleden
  Waarom wordt er met onze mensenrechten gespeeld alsof wij tweederangsburgers zijn ? De geweldplegers die nu in de centra zitten, moeten ons land uitgezet worden, want ze zijn een gevaar voor onze bevolking. Maar zoals steeds moet met daders heel voorzichtig omgesprongen worden want het zijn “kwetsbare” mensen. Een regelrechte schande is het. En wij hebben helemaal geen plicht vluchtelingen op te vangen. Onze plicht is het om onze samenleving veilig te maken voor onze kinderen.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Van Ranst over stijgende coronacijfers: “Nu afstappen van federale fase zou niet verstandig zijn”

  Van Ranst over stijgende coronacij­fers: “Nu afstappen van federale fase zou niet verstandig zijn”

  Op het Overlegcomité van volgende week vrijdag wordt beter niet beslist om af te stappen van de federale fase. In de huidige situatie, met fors oplopende besmettingen, zou dat volgens viroloog Marc Van Ranst “niet verstandig” zijn. Begin deze week werd het hoogste aantal besmettingen van dit jaar genoteerd. “Het is nu afwachten hoe zich dat vertaalt in de ziekenhuizen en op de intensive care-afdelingen”, zegt Van Ranst. “Tegen eind volgende week moeten we een idee hebben van waar het naartoe gaat.”