Burgemeesters Alain Yzermans (Houthalen-Helchteren) (links) en Wim Dries (Genk) (rechts) versterken de samenwerking.
Volledig scherm
Burgemeesters Alain Yzermans (Houthalen-Helchteren) (links) en Wim Dries (Genk) (rechts) versterken de samenwerking. © Bart Borgerhoff

Burgemeester Houthalen-Helchteren: "Fusie met Genk niet aan de orde"

Houthalen-HelchterenDe oppositiepartijen in Houthalen-Helchteren organiseren een extra gemeenteraad om duidelijkheid te krijgen over de samenwerking met de stad Genk die het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren aankondigde. Burgemeester Alain Yzermans (sp.a-Groen-Plus) verzekert dat een fusie niet aan de orde is.

 1. Recente incidenten met wolven zorgt voor piek in aanvragen voor wolfwerende omheiningen

  Recente incidenten met wolven zorgt voor piek in aanvragen voor wolfweren­de omheinin­gen

  Er zijn op korte tijd 170 aanvragen ingediend voor het plaatsen van wolfwerende omheiningen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir in het Vlaams Parlement gezegd. Naar aanleiding van recente incidenten met wolven dringen coalitiepartners CD&V en Open Vld aan op extra maatregelen. Minister Demir zegt dat het bestaande protocol wordt geëvalueerd en dat er op 12 oktober een nieuw overleg komt met alle betrokkenen.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.