belga
Volledig scherm
© belga

Burgemeester Bart De Wever ligt onder vuur na uitspraak over migranten in Borgerhout

"Kijk naar de foto's van de daders in Barcelona. Op de Turnhoutsebaan in Borgerhout kom je op een avond gemakkelijk twintig mannen van dat type tegen." Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in Gazet Van Antwerpen. Die uitspraak wordt hem door velen niet in dank afgenomen.

 1. De Wever: "Rudy De Leeuw, Marc Leemans, nemen die mannen zichzelf nog serieus?"
  Update

  De Wever: "Rudy De Leeuw, Marc Leemans, nemen die mannen zichzelf nog serieus?"

  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een interview aan de Gazet van Antwerpen zijn ongenoegen over de Belgische vakbondstop nog eens duidelijk gemaakt. "Alles in dit land lijkt geconstrueerd om veranderingen tegen te houden, zowel institutioneel als in de sociale structuren. Blokkeren is niet moeilijk. Hoe mensen bepaalde stelsels die onhoudbaar zijn blijven verdedigen (...) dat vind ik compleet onverantwoord", zegt de Antwerpse burgemeester.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

 2. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan