rv
Volledig scherm
© rv

Burgemeester Aarschot geschokt: "Men moet zich echt eens bezinnen in Vlaanderen, dit kan gevolg zijn van onverantwoord taalgebruik door populistische politici"

Burgemeester van Aarschot André Peeters (CD&V) reageert geschokt op het racistische incident in zijn gemeente. Eerder vandaag dook een filmpje op waarin te zien is hoe verschillende personen een zwarte 15-jarige jongen belagen en op de sporen duwen. Peeters wijst ook op "onverantwoord taalgebruik door extremistische en populistische politici", zo verklaarde hij op Radio 1.

161 reacties

 • bob jansens

  4 jaar geleden
  De politici ontvluchten nog steeds hun verantwoordelijkheid in deze. België is een democratisch land; nochtans werd de bevolking NOOIT gevraagd of men akkoord is dat ons land omgevormd wordt tot een multiculturele maatschappij.
 • P R

  4 jaar geleden
  Typisch voor een CD&V politicus, in plaats van zijn verantwoordelijkheid op te nemen probeert hij het voorval politiek te recupereren. Wie is hier populistisch???
 • Tom Faes

  4 jaar geleden
  Wat Francken doet is niet meer informeren ,hij praat de volgelingen van VB naar de mond . Dat is dus wel de fout van NVA , Christine . Hij heeft hier enkel de bedoeling mee stemmen te ronselen terwijl hij de reacties van de mensen als extra publiciteit ziet. Bij nva wordt alles met de spindoctors op voorhand doorgesproken maar wat voert de Theo echt uit ?? Het Europees programma en voor de rest bla,bla en daarom zeg ik nooit meer nva.
 • Herman Scheys

  4 jaar geleden
  Wat is gebeurd is niet goed te praten, maar de reactie van de burgemeester kan evenmin door de beugel. Onze politici willen het maar niet snappen, maar ze zullen wel met hun mond vol tanden staan bij de uitslag van de volgende verkiezingen, gegarandeerd...
 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Elke politieke partij heeft een percentage kiesvee dat racistisch is. De grote fout is niet NVA die informeert en probeert de stoom van de ketel te halen, maar de E.U. die al jaren geen visie heeft op die instroom van Afrikaanse mensen. Jarenlang hebben de oude partijen het probleem multiculturaliteit onder het tapijt geschoven. Mensen met een laag IQ maken hun eigen cocktailtje en iedereen met een kleurtje wordt dan een target. Populisme is trouwens intussen een zeer ruim begrip geworden.