Google Street View - rv
Volledig scherm
© Google Street View - rv

Buren zijn lawaai van speelplaats beu: “Pieken tot 85 decibel”

Omwonenden van een basisschool in Ukkel zijn het lawaai van de kinderen op de speelplaats beu. De buren hebben zelf het geluid gemeten tijdens de speeltijden op de school Notre Dame des Champs en komen uit op pieken tot 85 decibel, wat overeenkomt met een voorbijrijdende goederentrein.

109 reacties

 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Vroeger werd er in de lagere school in de klas gezongen. Dat tieren en krijsen waar ook is voor niks nodig. Het is een gat in de opvoeding om andere gaten zoals creatief en lichamelijk bezig te zijn te camoufleren. Mensen gevoelig voor geluiden (alle!) kunnen beter verhuizen naar het Franse platteland. Ik heb dat gedaan. Groot succes!
 • Jennifer Peeters

  4 jaar geleden
  Blijkbaar zijn er hier veel jonge mensen die nog NOOIT van beleefdheid gehoord hebben. Dringend een cursus volgen zou ik zeggen. En laat jullie kinderen wat minder krijsen. Andere mensen moeten daar geen last van hebben!!!
 • herman de genst

  4 jaar geleden
  Ik weet niet wat er gaande is en zal dan ook niet pro of contra zijn , maar aan hen die de buurtbewoners veroordelen jullie wonen misschien in een rustige buurt dan is kritiek geven heel makkelijk , en dat heilig zijn ,van mogen kinderen niet meer spelen , laat dat maar achterwege aangezien jullie de last niet dragen , kunnen jullie niet oordelen .
 • Daisy Daelemans

  4 jaar geleden
  Dit slaat alles !!! Die school zal er al langer staan en de kinderen zullen ook steeds een speeltijd gehad hebben. Waarom hebben ze er nu ineens dan last van ???? Zijn het misschien nieuwe buren ?, wel die wisten dan toch dat er een school was met op gestelde tijden een speeltijd. Wat mogen kinderen tegenwoordig nog wel ??? Er worden zelfs speelpleintjes gesloten omdat de kinderen zogenaamd teveel lawaai maken. Wat een sukkels van mensen !!!!
 • michel vandenhove

  4 jaar geleden
  opvoeding....opvoeding....opvoeding van de ouders is waardeloos heb zelf 3 kindjes opgevoed met respeckt voor andere mensen wat in houd ook andere mensen hun rust gunnen !!!!!!!!!!!!!!!!!!