"De vrees van de toeristische sector was dat we als een 'high risk-country' zouden gezien worden”, zegt minister Zuhal Demir (N-VA). Maar ons land doet het dus lang niet slecht.
Volledig scherm
"De vrees van de toeristische sector was dat we als een 'high risk-country' zouden gezien worden”, zegt minister Zuhal Demir (N-VA). Maar ons land doet het dus lang niet slecht. © Photonews / Geert De Rycke

Buitenlandse toeristen blijven de weg naar België vinden ondanks coronacijfers: “We zijn niet de hellhole van de wereld”

Ondanks de minder goede coronastatistieken blijven Europese vakantiegangers België zien als een aantrekkelijke en veilige reisbestemming. Dat blijkt uit een bevraging die Toerisme Vlaanderen heeft uitgevoerd. Uit de rondvraag blijkt ook dat de gezondheidscrisis de reisplannen van veel Nederlanders, Duitsers, Fransen, Zwitsers, Oostenrijkers, Italianen en Spanjaarden grondig beïnvloedt. Dat zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).

  1. CD&V: "Cultuursector is niet gebaat bij activiteitenpremie”

    CD&V: "Cultuur­sec­tor is niet gebaat bij activitei­ten­pre­mie”

    Orry Van de Wauwer (CD&V) heeft vragen bij de Vlaamse steun voor de cultuursector vanuit het Noodfonds. Uit zijn vraag aan Cultuurminister Jan Jambon (N-VA) in het parlement bleek dat zowat 30 miljoen van de voorziene 65 miljoen euro niet werd uitgedeeld. "Doe een aangepaste tweede ronde opdat de middelen terechtkomen waar ze nodig zijn", zegt het Vlaamse parlementslid. Hij vindt de nieuwe activiteitenpremie geen goed idee.