Volledig scherm
© Photo News

Buitenlandse investeringen in Vlaanderen houden goed stand tegen coronacrisis

Vlaanderen blijft ondanks de coronacrisis aantrekkelijk voor buitenlandse investeringen. In 2020 hebben buitenlandse bedrijven 224 nieuwe investeringsprojecten in Vlaanderen gelanceerd. Die projecten zijn samen goed voor 4.717 nieuw jobs. Beide cijfers liggen 12 à 13 procent lager dan in 2019, maar zijn - gezien de coronacrisis - beter dan verwacht. Dat blijkt uit cijfers van Flanders Investment & Trade (FIT) die minister-president Jan Jambon heeft bekendgemaakt. 

7 reacties

 • Marlene De Smedt

  1 maand geleden
  Een paar uitgelichte details stellen de situatie hier rooskleuriger voor dan ze is. Het hele plaatje gebaseerd op feiten en cijfers zou geloofwaardiger zijn. Ook het soort investering is belangrijk: is ze toekomstgericht? is ze innoverend? hoe nuttig is ze? hoeveel echte welvaart brengt ze teweeg? de balans? (hoeveel steun, subsidies, belastingvoordeel verminderen het voordeel van die investering?)
 • Marcel Willems

  1 maand geleden
  In Wallonie zijn er het dubbele aan investeringen Is normaal om verschillende redenen .Lagere lonen en meer steun van het gewest
 • Marlene De Smedt

  1 maand geleden
  En de investeringen in Wallonië?
 • jan breydel

  1 maand geleden
  En de krant "De Tijd" kopt dan weer: Buitenlandse investeringen in Vlaanderen gehalveerd". Lijkt me eerlijker dan Jambon zijn eeuwige "Vlaanderen doet het goed" uitleg. T zal typisch iets voor de Vlaams nationalisten zijn zeker, alles aan Belgie is slecht, en ook al gaat het slecht in Vlaanderen, dan is nog alles aan Vlaanderen goed. Graag objectief blijven als MP, Dat zou u sieren Mr Jambon.
 • ronny wenselaers

  1 maand geleden
  Hier ziet U maar , de ze in Vlaanderen en zijn regering blijven geloven . Ondanks de tegen werking van de federale ministers . Knap Vlaanderen
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen