Bart De Wever, Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens pleiten voor versoepelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever, Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens pleiten voor versoepelingen. © Belga / Photo News

Buiten meer versoepelen dan binnen: wordt dat de oplossing? Ook voor de experts zou dat een mogelijkheid zijn

Nu de coronacurve al enkele dagen weer de goede kant opgaat, pleiten verschillende politici opnieuw voor verdere versoepelingen. Het is waar de virologen voor vreesden: doe de kappers open en de versoepelingstrein is onherroepelijk vertrokken. Maar hoe moet het dan verder? Ondertussen rijpt het idee om een onderscheid te maken tussen binnen- en buitenactiviteiten. Ook bij de GEMS-expertengroep zou wel animo zijn om dat onderscheid te maken. Van terrasjes tot grotere ‘buitenbubbels’, dit is waar politici voor pleiten.

45 reacties

 • freddy vandersmissen

  7 maanden geleden
  Oei,zijn er verkiezingen op komst , dat het ronselen begint ? Sorry jongens , mijn keuze is reeds lang gemaakt , en jullie vallen alle 3 uit de boot , net als de rest van Vivaldi !
 • Erwin Fiers

  7 maanden geleden
  Ik hoop ook dat we tegen pasen op een terras( je) kunnen zitten.Die lockdown is nu al 4 maand bezig.Hopelijk dalen de cijfers nog verder.Mijn vaccin zal ergens rond juni of juli zijn als alles vlot verloopt.Dus in april hopelijk heropening horeca.
 • Bart Timperman

  7 maanden geleden
  Kan m'n nu echt niet wachten tot die cijfers meer gedaald zijn en de meerderheid van de bevolking hun vaccinatie hebben gekregen. Die versoepelingen gaan alles weer de verkeerde kant opsturen en zelfs levens kosten en dit omdat enkele politiekers de sympathieke Jan willen gaan uithangen.
 • CAROLL SHELBY

  7 maanden geleden
  Zoals die " volmaakten" denken zitten we in 2023 nog met het virus opgeschept, dat zij ervoor gaan om sneller te vaccineren, misschien dan denken aan versoepelingen. De kar voor het paard spannen zo denken die.
 • Gino SINNESAEL

  7 maanden geleden
  @Karel Van Beeck: wat u voorstelt is 'discriminatie op basis van een vaccin'. Blijkbaar weet u niet (of wilt u niet weten) dat gevaccineerden nog steeds het virus kunnen doorgeven... Ik heb tweemaal de griep gehad, niettegenstaande ik wel gevaccineerd was, dus men is ook niet 100% zeker dat men niet besmet en ziek kan geraken indien men gevaccineerd is.