Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). © BELGA

Budget justitie met half miljard euro opgetrokken tegen 2024

BinnenlandHet budget voor de verschillende actoren van justitie wordt tegen 2024 opgetrokken met bijna een half miljard euro. Daarbovenop wordt er in de periode 2021-2016 nog eens 137 miljoen euro geïnvesteerd in de digitalisering van justitie, geld dat komt uit het Europese relancefonds (Recovery en Resilience Facility - RFF). Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) aangekondigd. “Het gaat om een historische investering”, klinkt het. “We willen justitie sneller, straffer en menselijker maken.”

15 reacties

 • Kenny Brusseel

  1 maand geleden
  rap nog met geld met ons geld smijten 2024 voor ze hun nederlaag gaan krijgen bij de verkiezingen
 • jos indigne

  1 maand geleden
  T penitentiair verlofgeld van die lieverds zal wel omhoog gaan
 • Gert Huybrechts

  1 maand geleden
  Misschien ook niet op 58 iedereen (ambtenaren) op pensioen laten gaan, terwijl deze tot hun 68 perfect administratief kunnen ingezet worden...?!
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  justitie is er nodig maar veel criminaliteit heeft met opvoeding en mentaliteit te maken. Dat ze beginnen met dit eens eerst aan te pakken en dan zal het budget van justitie misschien volstaan.
 • Guido Quinten

  1 maand geleden
  Meestal is het geld snel verdeeld , maar blijft de verandering achterwege . Poets eerst de oude kameleons daar weg en laat de connecties met het politieke establishment wegvallen . Begin aub met een schone lei en laat ons de stand van zaken op regelmatige tijden beoordelen , alleen zo zullen jullie iets aan het vertrouwen in de politiek kunnen verbeteren .