Premier Sophie Wilmès houdt een persconferentie na de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad.
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès houdt een persconferentie na de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad. © BELGA

Bubbel van 5 niet meer verplicht, maar advies - Kortere quarantaine - Enkel op drukke plaatsen nog mondmaskerplicht

Elke persoon mag individueel nauw contact hebben met maximaal vijf personen buiten het gezin, mondmaskers zijn vanaf 1 oktober niet overal meer verplicht en de quarantaine wordt beperkt tot zeven dagen. Dat zijn enkele van de beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad vandaag heeft genomen. Herlees hieronder alle ontwikkelingen van woensdag 23 september.

148 reacties

 • paola nerozzi

  2 jaar geleden
  Ik ben tevreden het enigste wat ik niet begrijp is als een gemeente rood kleurt wat dan want ik ga b.v.mijn boodschappen doen bij de geburen mijn naaste gemeente die kleurt rood wat dan want daar is toch geen controle over maar maakt niet uit ik draag mondmasker en was mijn handen en ontsmet want anders zie ik de bomen niet meer door het bos
 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  ik hoop dat Matthias De Caluwé, ceo van Horeca Vlaanderen even vlot de verantwoordelijkheid voor de nieuwe besmettingen in de sector zal opnemen als voor de bevochten voorrechten van de sector.
 • Eduard Dierckx

  2 jaar geleden
  Tijd om te verhuizen naar Nederland waar men een zinnig beleid voert met resultaat in plaats van hier te blijven in dit land. Hier zie je door de bomen het bos niet meer, hoe zit het nu eigenlijk in de realiteit want alle dagen is er wel iets nieuws? Waar zitten onze zes regeringen eigenlijk want ons land wordt geleid door drie virologen?
 • Victor Coekaerts

  2 jaar geleden
  In feite hebben ze de bubbel, weliswaar nu met een andere naam, uitgebreid naar 25. Gezien de nieuwe uitbraak op komst is dat de juiste maatregel blijkt. Dat feestjes gelijk geschakeld worden met restaurants begrijp ik als de regels van de horeca ook opgevolgd worden. Voor de rest alles versoepelen is het motto. Ik mag 5 personen knuffelen. Mijn vrouw ook. Zoon en dochter ook. Ons gezin kan nadien bij het samenzijn lustig alles delen. het is toch maar een week ophokken geworden.
 • leopold van heurck

  2 jaar geleden
  5 uren vergaderen om dan een 1 uur uitgesmeerd komen te zeggen trek uwe plan maar.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.