Illustratiefoto
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto © Getty Images

Btw-verlaging doet energiefactuur gemiddeld gezin met ruim 500 euro dalen, maar stoot nog op verzet binnen meerderheid: “Boerenbedrog”

Een btw-verlaging naar 6 procent op elektriciteit en gas zou voor een gemiddeld gezin een verschil maken van 508 euro per jaar. Dat staat in een voorstel van federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) dat onze redactie kon inkijken. Het draagvlak daarvoor groeit, maar Open Vld blijft zich verzetten. Het uitgebreide sociaal tarief wordt naar alle waarschijnlijkheid verlengd.

207 reacties

 • Eddy Jans

  4 maanden geleden
  Laat het duidelijk zijn deze premier is de premier van een kleine minderheid van alle Belgen en al zeker van een heel kleine minderheid van Vlamingen. De cijfers van het VRT journaal van vanavond spreken al zijn stellingen volledig tegen. Zelfs met een BTW verlaging naar 6% zal er een positief saldo zijn voor de federale regering. Er is hier duidelijk sprake van onwil en de bevolking kan nooit akkoord gaan met een aalmoes van 100 €. Voor CD&V en vooruit trek de stekker eruit.
 • bob jansens

  4 maanden geleden
  OVLD is tegen... zou het kunnen dat het gros van hun kiezers in de categorie zit die zelf geen BTW betalen?
 • Kelly Verlinden

  4 maanden geleden
  De bevolking krijgt wederom een aalmoes.
 • Coen Geurts

  4 maanden geleden
  En de regering, of moet ik zeggen de politici die in al die energiebedrijven zetelen lachen zich een bult. Hoe meer winst, hoe groter hun zitpenningen en aandelen opbrengen.
 • Luigi CANU

  4 maanden geleden
  Het is niet de verlaging van btw die ons zal helpen, maar de nettoprijs. Ik betaal liever 21% op 50 euro dan 6% op 100 euro. Haal die heffingen eruit en hou rekening met de anderen i.p.v. van enkel de fiscus en aandeelhouders te plezieren.