Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Brusselse taxisector wil 600 Uber-chauffeurs aanwerven

De taxisector in Brussel heeft een eigen plan klaar, in afwachting van het taxiplan van de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) om de sector te moderniseren en te versterken. Een van de voorstellen is de aanwerving van 600 Uber-chauffeurs, schrijft de Franstalige zakenkrant L’Echo zaterdag.

1 reactie

 • Pierre Vaneylen

  1 maand geleden
  En daarmede 250 Zelfstandige taxichauffeurs nekken. Uber heeft lak aan de Belgische wetgeving en sociaal zekerheid. Het moest verboden worden nog voor het op de markt komt. Doch de politiek en de geldstromen die daarbij kennende, zullen er veel Zelfstandigen sneuvelen. De particulier is enkel geïnteresseerd in zijne portemonnee tot zijn eigen job bedreigd wordt.
 1. Studiegenoot over kroonprinses Elisabeth: “Ze kon goed haar mannetje staan”
  Play

  Hoe is prinses Elisabeth écht? Studiege­noot licht tipje van de sluiter

  Alexander Van den Meerssche zat vorig jaar op de schoolbanken naast prinses Elisabeth, in de koninklijke militaire school. In het begin voelde dat wel wat speciaal, een toekomstige koningin in de klas. Maar dat vergaten de leerlingen snel: “ Ze kon goed haar mannetje staan tussen de rest. Ze hoorde hier echt thuis. Het is jammer dat ze na één jaar in Engeland is gaan studeren.” De prinses is maandag trouwens twintig jaar geworden. Alexander hoopt dat ze er snel samen kunnen op klinken. Bekijk hierboven het volledige interview.