Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Brusselse stadstol kan pendelaars tot meer dan 1.000 euro per jaar kosten

Alles komt terug. Ook de stadstol. Het mag middeleeuws klinken, de nieuwe Brusselse regering wil wagens die het gewest binnenrijden nog deze legislatuur doortochtgeld doen betalen. De tarieven liggen nog niet vast, maar volgens voorbereidend onderzoek kan de rekening voor de modale pendelaar al snel op te lopen tot boven de duizend euro per jaar. Bedoeling is dan ook hem of haar uit de auto te jagen. De Brusselse regering blijft wel voorstander van een slimme kilometerheffing voor heel het land, zodat ook de Vlaamse automobilist wordt gecompenseerd.

203 reacties

 • Daniel Meuleman

  6 maanden geleden
  Een reden te meer om nooit meer een voet in Brussel te zetten. Vlaamse politiekers, zoek een andere Vlaamse hoofdstad , Brussel verdient het niet meer onze hoofdstad te zijn.
 • Jean-Pierre Vercruysse

  6 maanden geleden
  Winkels handelaars en alle andere organisaties zullen er het eerste slechtoffer van zijn! Lev en we in een "ex soviet staat"???
 • freddy cardoen

  6 maanden geleden
  Taks op de auto , tol om de stad binnen te rijden en als kers op de taart parking betalen , dat is driemaal , en de burger laat dit allemaal gebeuren .
 • nicole desseyn

  6 maanden geleden
  Weer op de kap van de werkende Belg en gaan de ministers dat ook betalen?? Dit wordt de leegloop van Brussel zullen straks tol moeten betalen om door ons eigen straat te mogen rijden
 • Elle Devee

  6 maanden geleden
  So what als de grote bedrijven Brussel zullen verlaten. Er werken amper Brusselaars in die grote bedrijven. Werknemers komen allemaal van buiten de stad.
 1. Trombosespecialist: "Wie trombose wil voorkomen, moet zich net wél laten vaccineren”
  74

  Trombose­spe­ci­a­list: "Wie trombose wil voorkomen, moet zich net wél laten vaccineren”

  De zeer zeldzame bijwerking van het AstraZeneca-vaccin, waarbij er een combinatie optreedt van bloedklonters met een verlaagd aantal bloedplaatjes, heeft op geen enkele manier iets te maken met de klassieke bloedklonters of trombose. Dat zei professor Thomas Vanassche, cardioloog aan het UZ Leuven en vice-voorzitter van de Belgische Vereniging voor Trombose en Hemostase, op de wekelijkse persbriefing van de taskforce Vaccinatie. “Wie trombose wil voorkomen, moet zich net wél laten vaccineren”, aldus Vanassche.
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant