De politie grijpt in bij rellen in Anderlecht (11/04/2020)
Volledig scherm
PREMIUM
De politie grijpt in bij rellen in Anderlecht (11/04/2020) © Baert Marc

Brusselse politieman getuigt over toegenomen spanningen: “Het kan in een vingerknip escaleren”

Politieinspecteur Gillet* weet hoe het voelt: klappen krijgen terwijl je gewoon je werk doet, zoals te zien is op het filmpje dat politievakbond VSOA deelt. Hij maakte het recent zelf mee. “Ik probeerde jongeren te kalmeren. Toen kreeg ik een klap, langs achteren.”

60 reacties

 • patrrik versys

  1 jaar geleden
  Als er de volgende keer nog eens rellen zijn moeten Dalle, Smet en de Crem samen maar eens uitrukken in een politiecombi; die beelden wil ik wel eens zien op tv
 • eric maier

  1 jaar geleden
  Het incident van afgelopen week met die trap tegen de agent zijn hoofd...wie goed gekeken heeft had zeker iets opgemerkt. Degenen die de arrestant wilden bevrijden waren vrijwel allemaal 30ers en sommige 40ers. Ik denk dat we mogen vaststellen dat we in een nieuwe fase zijn beland en degenen die de allochtone jongeren radicaliseert, nu stilaan meer en meer in beeld gaan komen. Zich toonbaarder maken en zo proberen de vlam in de pan willen doen slaan.
 • Jacques Leonard

  1 jaar geleden
  Eenvoudig wat hebben onze politiekers reeds gedaan tijdens deze crisis? Er moet eens een grote kuis gehouden worden in het Brussels Gewest, maar ook elders. Respecteer de uitslag van de verkiezingen van 2019. De bevolking was duidelijk.
 • Roger Declercq

  1 jaar geleden
  Lode V., als ze hun wapenstok gebruiken mag je er zeker van zijn dat ze, via Comité P, nog meer in de problemen komen. Staken heeft ergens weinig zin. Beter zou zijn dat ze de politiekers eens wat meer controleerden en indien nodig beboeten.
 • Harry Anthoni

  1 jaar geleden
  oplossing is dat politie hard mag optreden. Zal zeker in het begin veel opstand en verzet geven, maar dat is er nu ook. Echt laten terug slaan. Ze leren anders nooit en zeker de jeugd niet.