Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Brusselse politie beducht voor nieuwe rellen morgen

De Brusselse politiediensten zijn beducht voor mogelijk nieuwe rellen woensdag. De beweging Campagne Stop Répression plant morgen in de vooravond een betoging aan het Rouppeplein, niet ver van de Lemonnierlaan. “We vrezen dat er geweld tegen de politie uitgelokt zal worden", zegt een politiebron in Het Nieuwsblad. 

146 reacties

 • Cooks Roy

  3 jaar geleden
  Kan men geen bataljon para's achter de hand houden om dat crapuul een beetje te fatsoeneren?
 • Emmanuel Haelters

  3 jaar geleden
  Gewoon de manifestatie verbieden was de "enige" goeie oplossing! Wie zal terug de dupe van die demonstratie zijn ?
 • Chris Fabel

  3 jaar geleden
  De tekst op hun pamflet maakt duidelijk dat ze uit zijn op een confrontatie met de politie. Het zal dan ook niet lang duren voor hun gelederen aangevuld zijn met de nodige plunderaars. Hoeveel tekenen moet een burgemeester nog krijgen om een dergelijke betoging meteen te verbieden? Of is het wachten tot er een dode valt?!
 • julia Gosseye

  3 jaar geleden
  Deze betoging zou moeten verboden worden. Gedaan met administratieve aanhoudingen om reden dat de deelnemers duidelijk de wet overschrijden. Zolang men de deelnemers blijft bepampelen zal er geen einde aan komen.
 • André Willekens

  3 jaar geleden
  Betogingen alleen nog toelaten op grote terreinen weide , landbouwgronden en noem maar op . Duidelijk nooit in woonwijken . Toch te veel kabaal met scherp schieten op de benen . . Die betogingen hier zouden wij eens moeten doen in de landen waar zij vandaan komen . Levenslang vast ja . . Dat het redenerend verstand maar mee was gekomen naar hier . Bah , en het is nog steeds erger aan het worden .
 1. Laatste minderjarige vrijgelaten na rellen Louizalaan: "We kennen de kritiek, maar als parket moeten we binnen wettelijk kader werken"
  Rellen

  Laatste minderjari­ge vrijgela­ten na rellen Louizalaan: "We kennen de kritiek, maar als parket moeten we binnen wettelijk kader werken"

  Ook de laatste minderjarige die gerechtelijk aangehouden was bij de rellen van zaterdagavond aan de Louizalaan is door de jeugdrechter niet in een gesloten instelling geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. De jeugdrechter heeft hem wel andere maatregelen opgelegd, maar het parket wil geen verdere commentaar kwijt. Hij zou met een projectiel naar een politievoertuig gegooid hebben. Op 15 november was hij voor gelijkaardige feiten al opgepakt bij de rellen rond het Muntplein.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil