De vertrekhal in Brussel-Centraal.
Volledig scherm
De vertrekhal in Brussel-Centraal. © BELGA

Brusselse loketbedienden van NMBS dreigen met staking omdat directie wil dat ze stipt op tijd aan hun dienst beginnen

NMBSHet loketpersoneel van de NMBS in Brussel dreigt "heel binnenkort" het werk neer te leggen uit onvrede met de strengere eisen rond hun aankomst- en vertrekuren op het werk. Dat zegt de socialistische vakbond, afdeling Brussel, donderdag in een persbericht.

181 reacties

 • Luk Temmerman

  3 jaar geleden
  Alsof niet NMBS werknemers een trein kunnen bestellen die hen juist op tijd op het werk brengt. Hebben die mensen ( of zijn het alleen de syndicaten ) nog wel gevoel met de werkelijkheid? of voelen ze zicht andere burgers?
 • Theo Van Hoof

  3 jaar geleden
  Wat een belachelijke redenering Marc Camp. Ben je betrokken partij? Als ik weet dat ik met trein x maar net de shift kan halen vertrek ik met een vroegere trein of ik neem de auto. Heel dringend dat personeel laten 'prikken' en controleren. Als de loketten moeten openen om 6h moet je er zijn. Punt aan de lijn. Het zegt veel over de vakbonden als ze dat niet eens begrijpen.
 • Theo Van Hoof

  3 jaar geleden
  Ik moest dinsdag om 9h op een vergadering zijn 25km verder. Ik ben om 7h10 vertrokken om zeker op tijd te zijn. Gelukkig reed ik er maar 1 uur over. Het zijn er ook al bijna 2 geweest. Ik ben dagelijks 30 minuten te vroeg op het werk en rijd met de wagen. Zalig zonder stress, nog een tas koffie drinken. Stipt om 6h wordt er gestart. Aan laatkomers heb ik een grondige hekel.
 • Koen Van Acker

  3 jaar geleden
  Moet ik voor mijn werk voorbij brussel of antweroen zijn moet ik ook zorgen dat ik op tijd ben. Moet dan meer dan een uur te vroeg zijn. Sta anders in file.
 • Leen Vandaele

  3 jaar geleden
  Welke politieker zal hierover een parlementaire vraag stellen ? Dit is een overheidsinstelling !
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!