Het gevoel in Brussel leeft dat de politie niet geïnteresseerd is, geen kennis heeft of in sommige gevallen zelf homofoob is.
Volledig scherm
Het gevoel in Brussel leeft dat de politie niet geïnteresseerd is, geen kennis heeft of in sommige gevallen zelf homofoob is. © BELGA

Brusselse holebi's klagen over 'lakse' politie in hoofdstad

Een homofoob incident aan de Brusselse Kolenmarkt staat momenteel centraal in een intern onderzoek van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene. In de lgbtqi+-gemeenschap weerklinkt frustratie over de 'laksheid' van sommige agenten, zo schrijft De Morgen.

22 reacties

 • Hubert Wouters

  2 jaar geleden
  Ik ben het volledig eens met de uw mening mijnheer Vande Wynckel.
 • Anne Liesje

  2 jaar geleden
  En dit is alweer slechts de ene kant van het verhaal die het nu zo spectaculair maakt. Wat was de aanleiding hiervoor? Ook bij de holebi"s zijn er met een zeer kort lontje, hoor.
 • François Vande Wynckel

  2 jaar geleden
  Als het over de politie gaat is het nooit goed. Ofwel te laks, te veel geweld, te graag schrijven, dan weer niet streng genoeg. Waarvoor zijn ze dan wel goed? Om de media te vullen met alles wat de politie volgens de brave burger verkeerd doet en hijzelf het zoveel beter zou doen van achter zijn p.c. Een agent kan nooit iedereen tevreden stellen.
 • Jan Van Rompaey

  2 jaar geleden
  Daag andere mensen niet uit, houdt uw manieren.
 • Daniel Vermeyen

  2 jaar geleden
  In stad Antwerpen is dat niet anders. Oftewel komt de politie laat opdagen oftewel helemaal niet. En wanneer je klacht indient zonder je burgerlijke partij te stellen, wordt je klacht in het gros van de gevallen simpelweg geseponeerd.