Khalid Bouloudo.
Volledig scherm
Khalid Bouloudo. © RV

Brusselse hof van beroep legt uit waarom het Khalid Bouloudo een lichtere straf gaf

Khalid Bouloudo (45), de hoofdverdachte in de gijzelingszaak van de 13-jarige Genkse jongen, werd in 2018 als moslimextremist veroordeeld. In eerste aanleg kreeg hij tien jaar cel, maar het Brusselse hof van beroep wijzigde die straf vorig jaar in drie jaar cel met uitstel, gekoppeld aan probatievoorwaarden gedurende vijf jaar. Ondanks die voorwaarden kon Bouloudo onder de radar blijven en een aantal geradicaliseerde criminelen ronselen om de gijzeling uit te voeren.

84 reacties

 • johan willaert

  1 jaar geleden
  uitwijzen. Geen tijd en energie aan besteden
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Ik weet nog steeds niet waarom hij toen een milde straf kreeg.
 • nancy dejonge

  1 jaar geleden
  Waarvoor betalen wij enorme belastingen? ..Om criminelen een lux-leventje te laten beleven! ..;Een verkeersboete wordt strenger bestraft dat een IS strijder ! ? ? Laat de rechters eens dringend verantwoording afleggen...zo dat die OOK eens bestraft kunnen worden !
 • Pieter Verhulst

  1 jaar geleden
  Zich verschuilend achter interpretaties van de wetten, klopt hun verhaal. Maar dat bewijst enkel dat het gerecht niet meer dient waarvoor het moet dienen namelijk schuldigen straffen en ver van de mens en maatschappij staat. Totaal voorbijgestreefd. En een goede wet is een die je niet moet interpreteren maar gewoon naleven. Dus weer politiek en rechterlijk fiasco. Simpel is beter.
 • Dennis Gedon

  1 jaar geleden
  Tja, justitie in België; zal onze bevoegde minister weer niet graag horen ... slaapt gelukkig voor hem al jaren
 1. Bart De Wever over PFOS-vervuiling: “Multinational is inderdaad zeer goed weggekomen tot heden”
  88

  Bart De Wever over PFOS-vervuiling: “Multinati­o­nal is inderdaad zeer goed weggekomen tot heden”

  “De inzichten over de PFOS-vervuiling zijn veel te laat doorgesijpeld in Europa, en Vlaanderen is geen uitzondering. Daardoor zijn we nu lelijk in verlegenheid gebracht.” Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever in De Zevende Dag. Hij vindt dat de politiek daaruit lessen moet trekken, zodat er niet, zoals nu, pas vandaag aan een sterke juridische positie moet worden gewerkt “ten opzichte van multinationals die inderdaad zeer goed zijn weggekomen tot heden”.
 2. "Landen zoals België die voor risicobeheer in plaats van uitroeien coronavirus kozen, deden het economisch minder goed”
  13

  "Landen zoals België die voor risicobe­heer in plaats van uitroeien coronavi­rus kozen, deden het economisch minder goed”

  Landen die tijdens de pandemie voor risicobeheer gingen - zoals België - blijken het op het vlak van gezondheid, economie en burgervrijheden minder goed gedaan te hebben dan landen die kozen voor krachtige maatregelen gericht op het snel en volledig uitroeien van het coronavirus. Dat staat te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet. Viroloog Emmanuel André vraagt er aandacht voor.