In Brussel werden voorlopig al twintig ORIG-AMI's uitgedeeld.
Volledig scherm
In Brussel werden voorlopig al twintig ORIG-AMI's uitgedeeld. © Photo News

Brusselse daklozen krijgen tentjes van karton

De komende dagen worden een twintigtal kartonnen schuilplaatsen bedeeld aan daklozen in Brussel. Ontworpen volgens de origami-principes zijn ze opvouwbaar als een accordeon en draagbaar als een rugzak. De schuilplaatsen hebben bovendien het voordeel dat ze - in tegenstelling tot tenten - getolereerd worden door de politie. 

91 reacties

 • Émilie Van woensel

  3 jaar geleden
  Schandalig sorry hoor maar zelf ook dakloos geweest 2a3jaar terug en daklozen entra is 1heel duur en een kartonnen doos gajes serieus met dit weer de mensen een kartonnen tent geven het regent pijpenstelen en een algemeen geweten feit die kartonnen krotten kunnen daar gewoonweg niet tegen WA is da principe van we doen toch iets dees is gewoon een belediging
 • luc Valckx

  3 jaar geleden
  Raad ze aan om een misdaad te plegen , komen ze in de gevangenis terecht , krijgen ze een drie sterren menu ( die een bejaarde niet kan betalen ) Zitten ze lekker warm . Dat is hoe de heren en dames van de politiek omgaan met de zwaksten , een kartonnen doos en je kan voort . Geniet lekker straks van jullie decadente oudejaarsfeest met kreeft , kaviaar , champangne enz... en denk vooral niet wie er op straat moet leven .
 • anna vandenberg

  3 jaar geleden
  Politici en de apparatsjiks wonen in grote huizen met verschillende slaapkamers, hebben meestal nog een buitenverblijf kunnen die mensen daar niet overnachten. Ik kan ook een paar adressen doorgeven van de politiek correcte elite.
 • Anneke NotAmused

  3 jaar geleden
  idd, dat moet je eens aan een vluchteling geven. Die mannen hebben geld en telefoons nodig.
 • Maria Asselberghs

  3 jaar geleden
  Joepie binnenkort voor iedere BELG ëën kartonnen huizeke !!!
 1. Is groepsimmuniteit van 70 procent nog voldoende? “Bij varianten met een hoger reproductiegetal moeten we mikken op een hogere vaccinatiegraad”

  Is groepsimmu­ni­teit van 70 procent nog voldoende? “Bij varianten met een hoger reproduc­tie­ge­tal moeten we mikken op een hogere vaccinatie­graad”

  Het doel van de Belgische vaccinatiecampagne is streven naar de zogenaamde groepsimmuniteit om korte metten te maken met het coronavirus. Die groepsimmuniteit wordt bereikt als “minimaal” 70 procent van de bevolking is ingeënt. “Maar naarmate we te maken hebben met varianten met een hoger reproductiegetal, moeten we mikken op een hogere vaccinatiegraad”, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val