Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Brusselse cafés dagen AB InBev voor rechter om huurvermindering te verkrijgen

Twee Brusselse cafés stappen naar de rechtbank om huurverminderingen te verkrijgen van brouwer AB InBev, omdat ze verplicht gesloten zijn door de coronapandemie. Dat bericht L'Echo vandaag.

16 reacties

 • William Van den Berghe

  1 maand geleden
  Gelijk hebben ze als je ziet dat die ceo circa 100 miljoen binnenrijft . De kennen geen enkele schaamte.
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Zijn die aanklagers niet beschaamd ? Net alsof AB InBev iets kan doen aan die pandemie. InBev heeft trouwens al veel gedaan voor hun huurders. Indien ik dat bedrijf was dan zou ik in de toekomst die klagers heel 'speciaal' behandelen qua huur, betalingsvoorwaarden, leveringen en dergelijke zodat ze snel van adres zouden willen veranderen. Zelfstandig zijn, staatssteun krijgen en dan nog gratis willen huren, je moet maar durven. Weigeren, InBev, of zolang mogelijk trekken tot ze failliet gaan.
 • Kristof Degros

  1 maand geleden
  Dat zou dan willen zeggen dat dit voor elke huurder zou moeten gebeuren. Sorry maar dat kan dus niet. Het zou AB inbev wel sieren moesten ze gewoon zeggen, ok we laten een deel vallen. Maar als jij een auto gaat huren of iets anders, dan moet je ook betalen. Zeer gevaarlijk dit, qua uitspraak. Want dit zou ook kunnen zeggen ... jij moet als huurder geen huur betalen omdat je iets niet kan gebruiken. lijkt mij bizar
 • Jan Claes

  1 maand geleden
  Langs de ene kant snap ik wel dat er gekeken wordt naar AB inbev met een grote buffer, maar langs de andere kant. Stel er zijn in het dorp 2 cafés die liggen elk in een mooi gebouw en betalen 1000 euro huur. De ene huurt van AB Inbev, de andere van een privé persoon. AB Inbev kan dan wel mooie kortingen geven, die privé persoon kan dat niet, dus dat is concurrentievervalsing. De Privé persoon zal waarschijnlijk moeten volgen en daarna zijn huis verkopen aan jawel, AB Inbev dat nog groter wordt.
 • Patrick Van Overmeire

  1 maand geleden
  Bepaalde mensen hieronder hebben het nog niet door deze 3 zaken betalen aan inbev tussen de 15000 en 30000€ per zaak aan InBev. Ze krijgen maximaal 3500€ steun dus die van 30000-3500=26500 nog te betalen. Als dit al 9 maanden toe is op 1 jaar wil dat zeggen dat die daar zelf 200000€ moet insteken zonder inkomen.
 1. Jambon: “Begrip 'knuffelcontact' verdwijnt”

  Jambon: “Begrip 'knuffelcon­tact' verdwijnt”

  Vanaf 9 juni zullen mensen meer sociale contacten mogen hebben. Vanaf dan zullen gezinnen meer bepaald vier personen binnen mogen ontvangen, kinderen niet meegerekend. Die vier personen moeten ook niet tot hetzelfde huishouden behoren zoals nu wel geldt voor de twee personen die mensen thuis mogen ontvangen. Dat zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Ook het gegeven ‘knuffelcontact’ valt weg. Je kan vanaf 9 juni vier mensen thuis uitnodigen als sociaal contact”, aldus Jambon in een interview met Belga.
 1. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

 2. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan