Mensen in de Nieuwstraat in Brussel. Archieffoto.
Volledig scherm
Mensen in de Nieuwstraat in Brussel. Archieffoto. © Photo News

Brusselse bevolking groeit door migrerende EU-burgers

De internationale migratiestromen van buitenlanders uit de Europese Unie was tussen 2000 en 2018 goed voor 55 procent van de bevolkingstoename in Brussel. Al is er sinds 2016 wel een stabilisatie van het aantal Europese burgers in België. Geografe van de Université Libre de Bruxelles, Charlotte Casier, stelde dit vast in haar onderzoek naar de buitenlandse bevolking in Brussel.

16 reacties

 • Don Tessers

  4 jaar geleden
  En waar blijft in dit onderzoek de belangrijkste factor, die van migranten uit Afrika? Zijn dat personen die doorreizen naar de UK? Een groot deel blijft achter in Belgische steden, Brussel, Antwerpen, Charleroi en andere grote plaatsen.
 • Christina Van Dyck

  4 jaar geleden
  Zo zijn er in de geschiedenis al heel veel grote steden ten onder gegaan....
 • William Van den Berghe

  4 jaar geleden
  Nog een pak meer steuntrekkers daar in Brussel
 • claude sanders

  4 jaar geleden
  Ja het wordt, zoals voorspelt, de toren van Babel,niets goed in het vooruitzicht.En ja als men goed weet dat de bevolkingsaangroei in Brussel zeker niet de EU burgers zijn die komen maar wel immigranten van de vooral Arabische en Afrikaanse landen. Ga maar eens op toer in Brussel veel EU burgers zal je er niet tegenkomen.Waar is ons Brussel van de jaren 60 en 70 zielig !!
 • rita vdbergh

  4 jaar geleden
  Klopt volledig, maar er ze zeggen er niet bij dat er veel mensen bij zijn die als erkende vluchteling in een ander EU land de nationaliteit verkregen hebben, zich hier komen vestigen. Ze weten heel goed dat België een gulle sociale zekerheid heeft, kindergeld, betaalbare gezondheidzorg, levenslang werklozen steun, sociale woning. Ik ken Roemenen die hier tijdelijk verblijven en werken als seizoensarbeider, hun familie woont in Brussel en Wallonië. In Roemenië is de sociale zekerheid veel minder.