Alain Maron (Ecolo).
Volledig scherm
Alain Maron (Ecolo). © BELGA

Brussels minister Maron (Ecolo) biedt excuses aan voor uitspraken over aankoop landbouwgrond

De Brusselse minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) heeft zijn excuses aangeboden aan de landbouwers, zowel in Wallonië als in Vlaanderen en Brussel. Begin deze week ontstond ophef over uitspraken van de minister over het aankopen van landbouwgrond in Waals- en Vlaams-Brabant.

0 reacties

 1. “Landbouwgrond kopen is één van de mogelijkheden”: Groen tempert plannen Maron, N-VA vraagt zich af waar prioriteiten liggen
  Brussel

  “Landbouw­grond kopen is één van de mogelijkhe­den”: Groen tempert plannen Maron, N-VA vraagt zich af waar prioritei­ten liggen

  Met zijn plannen om Brabantse landbouwgrond in de handen van Brussel te plaatsen betrad milieuminister Alain Maron (Ecolo) maandag gevoelig terrein. Zijn verklaringen werden al snel vanuit elke mogelijke hoek kritisch benaderd of zelfs afgeschoten. Brussels parlementsleden Lotte Stoops (Groen) en Gilles Verstraeten (N-VA) schijnen hun licht op de plannen van Maron.
 2. Herman Goossens trekt voorafgaand aan Overlegcomité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens trekt vooraf­gaand aan Overlegco­mité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt op Twitter voor een zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met de Britse variant. “We hebben nog steeds niet door wat er aan het gebeuren is: als we niet snel ingrijpen, dreigt een nieuwe pandemie met deze Britse variant”, vertelt de professor microbiologie. Hij roept daarom nogmaals op om de maatregelen strikt op te volgen.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"