Brussels hof van beroep fluit CREG terug

De federale energieregulator CREG is in de fout gegaan toen ze in maart en april 2011 toeliet dat distributienetbeheerders Eandis en Infrax hun distributietarieven fiks verhoogden. Volgens het hof van beroep kon de CREG de aanpassing wel goedkeuren, maar baseerde die zich daarbij op de verkeerde rechtsregels. De beslissing zou nu vernietigd moeten worden maar omdat het hof, in tegenstelling tot de Raad van State, niet kan oordelen over de gevolgen van die vernietiging, is er een prejudiciële vraag gesteld aan het Grondwettelijk Hof.

 1. Update

  CREG sleept staat voor rechter

  De energiewaakhond CREG is een rechtszaak gestart tegen de Belgische overheid. Dat schreef de krant De Tijd en wordt bevestigd bij de instelling. Het gaat om een verzoek tot nietigverklaring bij het Grondwettelijk Hof van de omzettingswet van 8 januari 2012. Dat verzoek werd afgelopen maandag ingediend. De komende dagen zou er nog een klacht volgen bij de Europese Commissie. "We willen hiermee alle mogelijke rechtsmiddelen aanwenden", luidt het bij de CREG. Staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (cdH) is niet opgezet met het initiatief van CREG om een rechtszaak te starten tegen de overheid. "De CREG geeft de voorkeur aan de confrontatie", betreurt Wathelet.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.