Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS)
Volledig scherm
Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) © BELGA

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) na kritiek op massabetoging: “MR voedt zich met één controverse per dag”

Aan het Justitiepaleis in Brussel kwamen gisteren zo’n tienduizend mensen samen tijdens een betoging tegen racisme en politiegeweld. De betoging zelf verliep zonder problemen, maar na afloop kwam het tot rellen en werden enkele winkels geplunderd. De Brusselse politie heeft intussen 239 mensen gearresteerd, zei Brussels burgemeester Philippe Close (PS) deze ochtend bij RTBF. Hij reageerde daar op de kritiek van verschillende politici: “We hebben steeds de afweging gemaakt tussen de openbare orde, de vrijheid van meningsuiting en de gezondheidsvoorschriften.”

181 reacties

 • Elle Devee

  9 maanden geleden
  Close zou ontslag moeten nemen.
 • patrick feyen

  9 maanden geleden
  Tja dit versterkt alleen bepaalde gevoelens bij een groot deel van de bevolking! Discriminatie is niet goed, maar positieve discriminatie is nog slechter! Wat voor de ene niet mag, kan voor de andere ook niet!
 • Daniel Borgions

  9 maanden geleden
  Bevolking zou ontslag moeten eisen van de verantwoordelijken die dit toe hebben gestaan. Gaat tegen alle regels in waar de bevolking voor gestraft zou worden indien we de opgelegde maatregelen niet volgen. Dit gaat te ver !
 • Claudia Rosseel

  9 maanden geleden
  Dit is het einde van de rechtsstaat, want het is zo ver gekomen dat men tegenover bepaalde bevolkingsgroepen niet langer de orde durft te handhaven wanneer dit nodig is. Wie een tuinfeest organiseert voor meer dan 10 man, wordt zwaar gesanctioneerd. Maar dergelijke manifestaties organiseren en er bovendien niet tegen optreden, is geen probleem? Ook hier geen discriminatie graag (zoals trouwens met nadruk gevraagd door deze manifestanten).
 • Pascal Fransen

  9 maanden geleden
  ALs het vb wil betogen met het recht op vrije meningsuiting dat blokkeert hij want de betoging mag dan niet doorgaan
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan