Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS)
Volledig scherm
Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) © BELGA

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) na kritiek op massabetoging: “MR voedt zich met één controverse per dag”

Aan het Justitiepaleis in Brussel kwamen gisteren zo’n tienduizend mensen samen tijdens een betoging tegen racisme en politiegeweld. De betoging zelf verliep zonder problemen, maar na afloop kwam het tot rellen en werden enkele winkels geplunderd. De Brusselse politie heeft intussen 239 mensen gearresteerd, zei Brussels burgemeester Philippe Close (PS) deze ochtend bij RTBF. Hij reageerde daar op de kritiek van verschillende politici: “We hebben steeds de afweging gemaakt tussen de openbare orde, de vrijheid van meningsuiting en de gezondheidsvoorschriften.”

181 reacties

 • Elle Devee

  2 jaar geleden
  Close zou ontslag moeten nemen.
 • patrick feyen

  2 jaar geleden
  Tja dit versterkt alleen bepaalde gevoelens bij een groot deel van de bevolking! Discriminatie is niet goed, maar positieve discriminatie is nog slechter! Wat voor de ene niet mag, kan voor de andere ook niet!
 • Daniel Borgions

  2 jaar geleden
  Bevolking zou ontslag moeten eisen van de verantwoordelijken die dit toe hebben gestaan. Gaat tegen alle regels in waar de bevolking voor gestraft zou worden indien we de opgelegde maatregelen niet volgen. Dit gaat te ver !
 • Claudia Rosseel

  2 jaar geleden
  Dit is het einde van de rechtsstaat, want het is zo ver gekomen dat men tegenover bepaalde bevolkingsgroepen niet langer de orde durft te handhaven wanneer dit nodig is. Wie een tuinfeest organiseert voor meer dan 10 man, wordt zwaar gesanctioneerd. Maar dergelijke manifestaties organiseren en er bovendien niet tegen optreden, is geen probleem? Ook hier geen discriminatie graag (zoals trouwens met nadruk gevraagd door deze manifestanten).
 • Pascal Fransen

  2 jaar geleden
  ALs het vb wil betogen met het recht op vrije meningsuiting dat blokkeert hij want de betoging mag dan niet doorgaan
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. LIVE. Vlaamse regering verlengt compensatieregeling in kinderopvang - 4,4 procent overtreedt verplichting telewerk

  LIVE. Vlaamse regering verlengt compensa­tie­re­ge­ling in kinderop­vang - 4,4 procent overtreedt verplich­ting telewerk

  Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Dat instrument moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. In code rood blijven de regels voor de horeca hetzelfde. Enkel het sluitingsuur zal middernacht zijn in plaats van 23 uur. Vanaf 1 maart is een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.