Volledig scherm
© Thinkstock

Brussels Airport bestelt 30 Chinese e-bussen: 33% goedkoper dan Vlaamse tegenhanger

Ondanks protest van de Belgische busbouwers koopt de luchthaven van Zaventem dertig volledig elektrische bussen van de Chinese batterij- en busproducent BYD. Brussels Airport heeft de aanbesteding definitief toegekend aan de Chinese speler BYD (Build Your Dreams), zo vernam De Tijd.

 1. Stroomproducenten vrezen bouw onvoldoende gascentrales: "Absoluut onmogelijk om laatste kerncentrales in 2025 te sluiten”

  Stroompro­du­cen­ten vrezen bouw onvoldoen­de gascentra­les: "Absoluut onmogelijk om laatste kerncentra­les in 2025 te sluiten”

  Er dreigen onvoldoende gascentrales te mogen worden gebouwd om de bevoorradingszekerheid van ons land te garanderen na 2025, als de kernuitstap een feit is. Daarvoor waarschuwt FEBEG, de federatie van Belgsiche Elektriciteits- en Gasbedrijven. Eerder vandaag zou Waals minister van Economie Willy Borsus dat het “absoluut onmogelijk is om onze laatste twee kerncentrales in 2025 te sluiten als we onze ambities inzake energietransitie, toegankelijke energie voor burgers en ondernemingen, en leveringszekerheid zonder invoer van energie willen waarmaken”.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"