AP
Volledig scherm
© AP

Brussels Airlines belooft geannuleerde tickets binnen 7 dagen terug te betalen

Zestien luchtvaartmaatschappijen, waaronder Brussels Airlines en Ryanair, zullen reizigers van wie de vlucht werd geannuleerd beter informeren en hun tickets binnen de zeven dagen terugbetalen. Dat hebben de maatschappijen beloofd na gesprekken met nationale consumentenautoriteiten en de Europese Commissie, zo deelde deze laatste donderdag mee.

3 reacties

 • pascal de backer

  4 maanden geleden
  Wat een prestatie, vluchten met Singapore Airlines werden geannuleerd en de betaling was voltooid in een 4-tal dagen!
 • Sofie Delaere

  4 maanden geleden
  Is dit met terugwerkende kracht?? Nee zeker?
 • Ottt Vanclooster

  4 maanden geleden
  Heb mijn tickets moeten annuleren na annulatie van een van de vluchten. Het voorgestelde alternatief was niet passend voor ons. Heb de helpdesk gebeld en ben ergens in azie terechtgekomen. De persoon aan de helpdesk sprak zeer slecht engels. We konden de vluchten gratis annuleren maar er was een servicecharge (?!) ( begrijpe wie het kan) Haar advies was annuleren via een webformulier. Dat heb ik dan ook gedaan. Bedragen ( volledig!) correct terugstort binnen 3 werkdagen.
 1. Fors meer klachten bij ombudsdienst door sterke stijging energieprijzen

  Fors meer klachten bij ombuds­dienst door sterke stijging energie­prij­zen

  De federale Ombudsdienst voor Energie heeft vorig jaar maar liefst 36,9 procent meer klachten ontvangen dan in 2020. Die forse toename is volgens de dienst te wijten aan de sterke stijging van de energieprijzen. "Voor vele klanten zijn de prijsstijgingen een wake-upcall, waarbij ze voor het eerst sinds lang opnieuw gaan kijken naar het energiecontract dat ze onderschreven hebben", verklaart de Nederlandstalige ombudsman van de dienst, Eric Houtman.
 2. Van coronasceptici tot een kerkjurist en de gekende experts: deze 32 zijn uitgenodigd voor hoorzittingen over vaccinatieplicht

  Van coronascep­ti­ci tot een kerkjurist en de gekende experts: deze 32 zijn uitgeno­digd voor hoorzittin­gen over vaccinatie­plicht

  De Kamercommissie Gezondheid gaat 32 sprekers uitnodigen voor de hoorzittingen over de vaccinatieplicht. Dat blijkt uit de definitieve lijst die woensdag naar de commissieleden is gestuurd. Onze redactie en persagentschap Belga konden die inkijken. Het gaat onder meer om hoogleraar kerkrecht Rik Torfs, microbioloog Herman Goossens, motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste en professor grondwettelijk recht en ex-Kamerlid Hendrik Vuye.