AP
Volledig scherm
© AP

Brussels Airlines belooft geannuleerde tickets binnen 7 dagen terug te betalen

Zestien luchtvaartmaatschappijen, waaronder Brussels Airlines en Ryanair, zullen reizigers van wie de vlucht werd geannuleerd beter informeren en hun tickets binnen de zeven dagen terugbetalen. Dat hebben de maatschappijen beloofd na gesprekken met nationale consumentenautoriteiten en de Europese Commissie, zo deelde deze laatste donderdag mee.

3 reacties

 • pascal de backer

  1 jaar geleden
  Wat een prestatie, vluchten met Singapore Airlines werden geannuleerd en de betaling was voltooid in een 4-tal dagen!
 • Sofie Delaere

  1 jaar geleden
  Is dit met terugwerkende kracht?? Nee zeker?
 • Oswald Vanclooster

  1 jaar geleden
  Heb mijn tickets moeten annuleren na annulatie van een van de vluchten. Het voorgestelde alternatief was niet passend voor ons. Heb de helpdesk gebeld en ben ergens in azie terechtgekomen. De persoon aan de helpdesk sprak zeer slecht engels. We konden de vluchten gratis annuleren maar er was een servicecharge (?!) ( begrijpe wie het kan) Haar advies was annuleren via een webformulier. Dat heb ik dan ook gedaan. Bedragen ( volledig!) correct terugstort binnen 3 werkdagen.
 1. Kogel is door de kerk: dit staat in het langverwachte groene industrieplan van de Europese Commissie

  Kogel is door de kerk: dit staat in het langver­wach­te groene industrie­plan van de Europese Commissie

  De Europese Commissie heeft vandaag haar langverwachte groene industrieplan voorgesteld. Het 'Green Deal Industrial Plan' vormt het Europese antwoord op de Amerikaanse miljardensubsidies voor de groene industrie en de oneerlijke concurrentie uit China. De lidstaten krijgen op korte termijn uitzicht op 270 miljard euro aan Europese leningen en subsidies, al is daar maar weinig nieuw geld bij.
 2. Kinderen van minister Van Quickenborne zijn bang na verblijf in safehouse: hoe ga je daar als ouder best mee om?
  PREMIUM

  Kinderen van minister Van Quickenbor­ne zijn bang na verblijf in safehouse: hoe ga je daar als ouder best mee om?

  “We overwegen een kinderpsycholoog in te schakelen. Mijn kinderen zijn bang”, vertelde de vrouw van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) aan onze krant. Hoe ga je als ouder best om met kleintjes die zoiets traumatisch meemaken als een verblijf in een safehouse? Wanneer wordt hun angst problematisch? Expert Guy Bosmans (KU Leuven): “Het is heel mooi wat deze mama doet.”