Philippe Close (vooraan rechts) and Rudi Vervoort (midden).
Volledig scherm
Philippe Close (vooraan rechts) and Rudi Vervoort (midden). © BELGA

Brussel verbiedt ‘Mars tegen Marrakesh’

De Mars tegen Marrakesh die gepland is voor aanstaande zondag in Brussel, mag niet doorgaan. Dat hebben burgemeester van Brussel Philippe Close en Rudi Vervoort, minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vandaag beslist. Het verbod geldt voor het hele Brusselse gewest.

127 reacties

 • Willy Slachmuylders

  3 jaar geleden
  Close en Vervoort daar gaat je nog spijt van hebben ! Brusselaars niet tevreden !!
 • Dirk Peeters

  3 jaar geleden
  Ligt er iemand wakker van wat Close wil. Iedereen mag gaan wandelen of door de winkelstraten kuieren van een stad. Als dan toevallig 100.000 mensen dat op hetzelfde moment willen gaan doen, dan is dat maar zo.
 • françois troch

  3 jaar geleden
  ga eens betogen in bv Antwerpen daar zullen ze wel mogen? waarom altijd in Brussel
 • Maurice Keukelaers

  3 jaar geleden
  Als de overheden mogen bepalen over weke thema's er wel en niet betoogd mag worden, kan men moeilijk nog spreken van "vrije meningsuiting".
 • gerrit defreyne

  3 jaar geleden
  Het is nogal straf dat je uitgescholden wordt voor fascist als je in een betoging wilt meestappen. Waar blijft de vrijheid van denken en handelen?
 1. Onderwijsoverleg: waarschijnlijk geen mondmaskerplicht volgend schooljaar
  8

  Onderwijs­over­leg: waarschijn­lijk geen mondmasker­plicht volgend schooljaar

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) hoopt dat scholen het nieuwe schooljaar in code groen zullen kunnen starten. Dat wil zeggen dat er geen coronamaatregelen meer van kracht zouden zijn. Voorlopig moeten leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en van de middelbare scholen nog steeds een masker dragen tijdens de les. Weyts wil nu in overleg met de virologen bekijken of die maatregel voor de laatste twee weken van het schooljaar al kan worden losgelaten. “We zijn blij dat scholen het vertrouwen krijgen dat ze na hun inspanningen verdienen”, reageert de directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Lieven Boeve.