De Financietoren in Brussel.
Volledig scherm
De Financietoren in Brussel. © Photo News

Brussel profiteert nauwelijks van uitstroom bedrijven uit Londen na brexit

Sinds de aankondiging van de brexit hebben al meer dan 440 financiële bedrijven een deel van hun activiteiten weggehaald uit het Verenigd Koninkrijk of nieuwe entiteiten opgericht in de Europese Unie. Brussel heeft als Europese hoofdstad slechts vijftien van die bedrijven kunnen overtuigen en staat daarmee pas op de zevende plaats. Dat blijkt uit een analyse van de Londense denktank New Financial.

18 reacties

 • Patrick LEFAIBLE

  1 maand geleden
  Wie of welk bedrijf wil er nu in Brussel nog iets opstarten en hoe zou dat komen ?
 • Jan Boden

  1 maand geleden
  De brexit was dus een terechte keuze.
 • Stef Van Reeth

  1 maand geleden
  Haha Guido Bervoets toch. De economie vd Britten is aan een nooit gezien tempo aan het aantrekken. We zullen de rekening binnen 10 jaar eens maken. De Britten hebben een heel verstandige keuze gemaakt, denk dat iedereen dat na het EU debacle van de vaccins stilletjesaan wel begint te beseffen. En nog steeds zitten er duizenden vluchtelingen in Calais te wachten om te kunnen oversteken, Waarom is dat denkt U ? Waarom denkt u dat Zwitserland en Noorwegen de rijkste landen in Europa zijn ?
 • ROGER DEPREZ

  1 maand geleden
  Hoe zou dat komen dat ze naar andere steden trekken?
 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  Arme Britten. Meer dan 1.000 miljard pond door hun neus geboord. Een goede zaak voor de EU en voor ons.
 1. Ardooise cafébaas dreigt jongeren die coronaregels niet volgen van zijn terras te weren: “Dit is hun allerlaatste kans”
  Ardooie

  Ardooise cafébaas dreigt jongeren die coronare­gels niet volgen van zijn terras te weren: “Dit is hun allerlaat­ste kans”

  Jongeren die met meer dan vier aan tafeltjes zitten, hun mondmasker niet opzetten of samenscholen aan de toiletten. Het is schering en inslag in café De Groene Dreve in Ardooie. Het zit uitbater Johan Laridon zo hoog dat de jeugd de coronamaatregels in zijn zaak niet volgt dat hij op Facebook dreigde enkel nog volwassenen toe te laten. “Zover laat ik het niet komen, maar dit is écht wel hun laatste kans”, reageert hij.
 2. Vijfhonderdtal mensen betogen in Ter Kamerenbos tegen coronamaatregelen
  29

  Vijfhon­derd­tal mensen betogen in Ter Kamerenbos tegen coronamaat­re­ge­len

  Zo'n 500 mensen nemen vandaag in het Ter Kamerenbos deel aan de Worldwide Demonstration, een betoging tegen de geldende coronamaatregelen. In tientallen andere landen en steden over heel de wereld vinden vandaag gelijkaardige betogingen plaats. Volgens de betogers in het Ter Kamerenbos gaan de maatregelen die de verschillende Belgische overheden genomen hebben, in tegen de Grondwet en de fundamentele mensenrechten, en zijn ze overdreven en weinig zinvol in de strijd tegen de pandemie.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser