Ecolo-voorzitster Zakia Khattabi.
Volledig scherm
Ecolo-voorzitster Zakia Khattabi. © belga

"Brussel mag niet langer gijzelaar zijn van 19 burgemeesters"

Als het van Ecolo-voorzitster Zakia Khattabi afhangt, wordt Brussel niet meer beschouwd als een samengaan van twee gemeenschappen, een Franstalige en een Vlaamse. In een interview met Le Soir mikt Khattabi op een nieuw model voor het Brussels gewest. "Brussel mag niet langer de gijzelaar zijn van twee gemeenschappen of negentien burgemeesters", zegt de groene kopvrouw.

5 reacties

 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Gelijk heeft ze en dat maar iedereen zorg dat je minstens tweetalig bent,nee zelfs 4 talig de dag van vandaag.Nog zoiets waar je dermate kan ergeren,allemaal hoog gestudeerd maar kennen meestal maar vloams(geen schrijffout,bewust).
 • Eida Lam

  5 jaar geleden
  Dat zijn nu echt niet de gemeenschappen die ik in gedachten had toen er werd gesproken van het gijzelen van Brussel. Ik had een heel andere gemeenschap in gedachten, vooral aan de rand.
 • luc delaet

  5 jaar geleden
  Geen probleem, maar dan ook geen Vlaamse centen meer.
 • Chris de Velde

  5 jaar geleden
  Volledig akkoord met deze dame, maar op één voorwaarde: iedereen die in Brussel een publiek mandaat opneemt (van politieman, postbode tot en met burgemeester en parlementslid) moet een tweetalig examen afleggen. De Franse taal is immers over-vertegenwoordigd in een Belgische hoofdstad (met vlaamse rand) die eigenlijk van nature een Vlaamse stad is!
 • Marc Sierens

  5 jaar geleden
  Doe een gemeenschap terug naar hun land van oorsprong en het probleem is opgelost,wat is er de laatste tijd al niet gebeurd.Ze leggen de Belgen hun wil op ipv anders om
 1. Ouders en broer Sanda Dia krijgen het woord op allerlaatste procesdag tegen 18 Reuzegommers: wat gebeurt er daarna?
  PREMIUM

  Ouders en broer Sanda Dia krijgen het woord op allerlaat­ste procesdag tegen 18 Reuzegom­mers: wat gebeurt er daarna?

  Morgen- op de allerlaatste procesdag over de dood van Sanda Dia (20) - is het éindelijk aan hen. Dan kunnen de ouders en broer van Sanda Dia zeggen wat ze willen. Eigenlijk zouden ze al eerder aan bod komen. Maar de nabestaanden kozen er zelf voor om eerst te luisteren naar wat de Reuzegommers te zeggen hadden. De hamvraag is evenwel of het hof van beroep in Antwerpen ook tot een uitspraak over de grond van de zaak zal komen.