Het Berlaymontgebouw in Brussel is het hoofdkantoor van de Europese Commissie.
Volledig scherm
Het Berlaymontgebouw in Brussel is het hoofdkantoor van de Europese Commissie. © Photo News

"Brussel is nu een groter spionnennest dan Wenen"

In de hoofdstad van de Europese Unie zitten tegenwoordig meer spionnen bij elkaar dan in Wenen. Dat zegt het hoofd van de Oostenrijkse contraspionagedienst. Het gaat om "honderden" mensen, zegt hij.

6 reacties

 • Freddie Lamers

  3 jaar geleden
  En die spionnen constateren dan dat het een grote puinhoop is binnen de EU. Landen willen eruit, er is een totaal ontspoorde migratie, de bevolking loopt op haar laatste tenen om alles betaald te krijgen. Hun bazen zullen daarmee lachen.
 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  En de veiligheidsdiensten hebben dat allemaal onder controle?
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Dat is toch goed voor de Horeca.
 • jan van dessel

  3 jaar geleden
  Vermits alle landen weten dat in België politici rondlopen die geloof hechten aan valse mails die per post verstuurd werden, komen beginnende spionnen hier stage lopen.
 • Ronny Van Looy

  3 jaar geleden
  Wat is brussel niet, zeg me dat eens, alles wat het niet moet zijn dat is brussel.
 1. Ook in ons land nieuwe coronavariant die besmettelijkste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  Ook in ons land nieuwe coronavari­ant die besmette­lijk­ste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe stam van het coronavirus opgedoken die experten op het puntje van hun stoel heeft. AY.4.2 is een afstammeling van de bekende deltavariant en zou volgens de eerste onderzoeksresultaten “de meest besmettelijke coronavirusstam” zijn “sinds het begin van de pandemie”. Wat is er aan de hand? Is de stam ook al opgedoken in ons land? En moeten we ons zorgen maken? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.