Er kwamen 35.000 mensen opdagen voor de mars tegen de invoering van het coronapas. In de marge van de optocht kwam het tot zware rellen.
Volledig scherm
Er kwamen 35.000 mensen opdagen voor de mars tegen de invoering van het coronapas. In de marge van de optocht kwam het tot zware rellen. © AFP

Brussel herleid tot slagveld: 3 agenten gewond en 40 arrestaties nadat betoging uitmondt in rellen

Tienduizenden betogers zijn vandaag in Brussel samengekomen om te protesteren tegen het coronabeleid. Het ging volgens de autoriteiten om zo'n 35.000 mensen. De betogingsmars - ‘Samen voor Vrijheid’ gedoopt - begon vreedzaam, maar later sloeg de sfeer om door relschoppers. Die gingen hevig tekeer. De politie zag zich meermaals genoodzaakt het waterkanon en traangas in te zetten. Drie agenten raakten gewond bij de rellen, een veertigtal amokmakers werd gearresteerd. Onze hoofdstad is op plekken getransformeerd in een waar slagveld.

22 reacties

 • roger goddeeris

  2 weken geleden
  Geweld met geweld beantwoorden. Mensen die andere mensen of politie aanvallen beantwoorden met rubber kogels. Protesteren kan ook op normale manier zonder geweld. Maar het zijn steeds criminelen die de boel komen verzieken. Daarom het geweld in de kiem smoren met geweld.
 • Willy van craen

  2 maanden geleden
  Indien ze stroomstoot wapens gebruiken zullen die bandieten snel uitgeschakeld en opgepakt zijn. Effectief wapen in dit geval en beter dan 'boe " roepen. Probleem is weeral de overheid die dit niet wil maar wel geplunderde winkels en gekwetste politiemensen.
 • Alfons de Mûelenaere

  2 maanden geleden
  Waarom laten ze de inrichters van dergelijke betogingen (rellen) niet betalen voor de schade.
 • stef eeckhaoudt

  2 maanden geleden
  en inplaats van lockdowns te doen waar we massaal subsidies geven aan multinationals en bedrijven zouden we beter al de miljarden euro's geinvesteerd hebben vanaf het begin in opbouw van nieuwe ziekenhuizen zodoende we extra jobs hadden gecreerd, genoeg bedden en geen schulden om terug te betalen dat zou de juiste oplossing zijn geweest. dan was er genoeg ruimte geweest voor zieke mensen en zouden ongevaccneerden niet de schuld gekregen hebben van alles
 • Wim Dhondt

  2 maanden geleden
  Elke manifestatie trekt hooligans aan of jongeren die hun kans zien om te plunderen. Als men nu eens preventief zou klaar staan . Vooral vlugger snelrecht toe passen . En bovendien laat die gasten de schade betalen.
 1. Pieter Loridon laat zich doelbewust besmetten met corona: “Ander speeksel in m’n neus liggen rammen”
  146

  Pieter Loridon laat zich doelbewust besmetten met corona: “Ander speeksel in m’n neus liggen rammen”

  Ex-basketter en bekende Vlaming Pieter Loridon (49) heeft zich doelbewust laten besmetten met het coronavirus. “Ik ben me bewust gaan laten besmetten”, zegt Loridon op Instagram. “Ander speeksel in m’n neus liggen rammen, met positief resultaat.” De BV zegt dat hij binnenkort naar het buitenland moet. Wie niet gevaccineerd is, heeft daarvoor een herstelcertificaat nodig. Maar wat Loridon doet, is niet zonder gevaar. Een Tsjechische zangeres die hetzelfde deed, bekocht het met haar leven.
 2. Trein staat drie kwartier stil in Oudenaarde, omdat betogers mondmasker weigeren: "Veiligheidsdiensten komen tussen waar passagiers hardleers zijn”
  Play
  Oudenaarde

  Trein staat drie kwartier stil in Oudenaarde, omdat betogers mondmasker weigeren: "Veilig­heids­dien­sten komen tussen waar passagiers hardleers zijn”

  Een grote politiemacht is zondagvoormiddag naar het station van Oudenaarde getrokken, omdat treinreizigers op weg naar de anti-coronapasbetoging in Brussel weigerden een mondmasker te dragen. De overvolle trein werd gestopt. Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS, laat weten vanavond opnieuw samen met de politie tussenbeide te komen mocht blijken dat passagiers op de terugweg weigeren om een masker te dragen.
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Open Vld wil overal elektronisch stemmen bij lokale verkiezingen in 2030, CD&V wil "zo snel mogelijk" online stemmen mogelijk maken

  Open Vld wil overal elektro­nisch stemmen bij lokale verkiezin­gen in 2030, CD&V wil "zo snel mogelijk" online stemmen mogelijk maken

  Als het van Open Vld afhangt, moet er bij de lokale verkiezingen van 2030 in heel Vlaanderen elektronisch worden gestemd. Tegelijkertijd willen de Vlaamse liberalen dat vaker een beroep wordt gedaan op ambtenaren om de stembureaus te bemannen en dat de vergoeding voor wie de stem- en telbureaus bemant, stevig wordt opgekrikt. Dat staat in een conceptnota die Vlaams parlementslid Tom Ongena heeft klaargestoomd. CD&V wil dan weer “zo snel mogelijk” online stemmen en stemmen per brief mogelijk maken voor de lokale verkiezingen. Dat staat in een conceptnota van de partij rond lokale verkiezingsregels.